MINI FOOTBALL: ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ

0
683

Το Ρέθυμνο θα είναι τον Οκτώβριο στην καρδιά της αθλητικής επικαιρότητας σε όλη την Ευρώπη.

Και απέδειξε ήδη από την κλήρωση σε μία λαμπρή τελετή ότι μπορεί να αναλάβει μια τόσο μεγάλη διοργάνωση!

Ο λόγος για την Κλήρωση των Ομίλων και παράλληλη συνέντευξη Τύπου για το miniEURO 2013, Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα minifootball, το επονομαζόμενο miniEURO GREECE, 2013 που θα διεξαχθεί στην πόλη, το διάστημα 10 με 14 Οκτωβρίου.

Οι 24 ομάδες που θα ταξιδέψουν στην Κρήτη έμαθαν τους αντιπάλους στην πρώτη φάση των ομίλων, με την διοργανώτρια Επίλεκτη Ελληνική Ομάδα να κληρώνεται πρώτη (!) με αντιπάλους στο A όμιλο την Τουρκία, την Ιταλία (την οποία και θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα της διοργάνωσης!) και τη Λιθουανία.

Αναλυτικά οι όμιλοι των ομάδων που θα λάβουν μέρος στο miniEURO 2013:

A όμιλος
Ελλάδα
Τουρκία
Ιταλία
Λιθουανία

B όμιλος
Μαυροβούνιο
Μολδαβία
Ισραήλ
Ιρλανδία

Γ όμιλος
Τσεχία
Γερμανία
Κύπρος
Ρωσία

Δ όμιλος
Σλοβακία
Καζακστάν
Σκωτία
Αυστρία

Ε όμιλος
Βουλγαρία
Αγγλία
Ουαλία
Ισπανία

ΣΤ όμιλος
Ρουμανία
Κροατία
Σλοβενία
Πολωνία

Στη συνέντευξη τύπου που προηγήθηκε της διαδικασίας της κλήρωσης, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής ομοσπονδία minifootball κ. Razvan Burleanu τόνισε την σπουδαιότητα της επιλογής του Ρεθύμνου ως τρόπου διπλής ανάδειξης τόσο του αθλήματος, όσο και του φυσικού κάλλους του τόπου και της φιλόξενης κουλτούρας των Ρεθυμνιωτών. Ο κ. Burleanu τόνισε ότι η Έυρωπαϊκή Ένωση έχει αναγνωρίσει τον σπουδαίο αναπτυξιακό χαρακτήρα του αθλήματος που απασχολεί μόνο ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές και μπορεί να παιχτεί παντού, ενώ ευχάριστησε την Περιφέρεια και το Δήμο Ρεθύμνου που στηρίζουν έμπρακτα αυτή τη μεγαλόπνοη διοργάνωση, τονίζοντας μάλιστα ότι το ύψος τον επισκεπτών στην πόλη αυξηθεί κατακόρυφα και έτσι θα έχει πολλαπλά οφέλη για τις επιχειρήσεις της πόλης.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Κα Μαίρη Λιονή, στις δηλώσεις της στάθηκε στη σπουδαιότητα της προβολής του Ρεθύμνου και ολόκληρης της Κρήτης στη Γηραιά Ήπειρο, ενώ μετέφερε και τα συγχαρητήρια του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη προς τους διοργανωτές. Τόνισε παράλληλα ότι η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου στηρίζει έμπρακτα το miniEURO 2013, ενώ ευχαρίστησε προσωπικά και το πρόεδρο της EMF, κ. Burleanu.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνου, κος Γιώργης Μαρινάκης ανέλυσε τη σημαντικότητα της επίσκεψης 1000 και πλέον ποδοσφαιριστών / συνοδών / φιλάθλων στην πόλη του Ρεθύμνου το μήνα Οκτώβριο, σε μία κατά τα άλλα περίοδο που ατονεί η συγκεκριμένη “ροή”, ενώ διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Ρεθύμνης θα συνεχίσει να στηρίζει ουσιαστικά και πολύπλευρά τη σπουδαία αυτή πανευρωπαϊκή διοργάνωση, την οποία η πόλη έχει την τιμή να φιλοξενεί.

Η ΕΠΣ Ρεθύμνου (Ένωση Ποδοσφαιρικών Clubs Ρεθύμνου) αδελφοποίησε παράλληλα 23 σωματεία μέλη της και ο πρόεδρος της, κ. Γιάννης Κουνδουράκης δήλωσε συγκινημένος από τη μεγάλη τιμή για την πόλη του Ρεθύμνου και τη σύσφιξη των σχέσεων των λαών, μέσα από τον αθλητισμό και το “ευ αγωνίζεσθαι”, προσθέτοντας ότι η Ένωση θα είναι αρωγός σε κάθε στιγμή της διοργάνωσης. Αυτό αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα κατά των διακρίσεων και του ρατσισμού. Η ελληνική Οργανωτική Επιτροπή με αυτή την πρωτότυπη ιδέα της αδελφοποίησης ομάδων Ρεθύμνου και χωρών, δείχνει το δρόμο που ο αθλητισμός πρέπει να χαράζει.

«Είναι σημαντικό να βοηθήσουν οι επιχειρηματίες της πόλης»

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Οργανωτικής Επιτροπής και Διευθυντής Marketing της EMF, Θάνος Παπαδόπουλος τόνισε την αναγκαιότητα στήριξης των επιχειρηματικών φορέων της πόλης για την καλύτερη διεξαγωγή της διοργάνωσης, υποστηρίζοντας δεν έχει σημασία τόσο το ύψος της στήριξης, όσο η συγκέντρωση των αναγκαίων πόρων, προκειμένου η διοργάνωση να διεξαχθεί με τον πλέον ποιοτικότερο τρόπο, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στους επισκέπτες, οι οποίοι θα επιθυμούν να επιστρέψουν στο Ρέθυμνο ξανά και ξανά στο άμεσο μέλλον. Παράλληλα, ευχαρίστησε μεταξύ άλλων το Υπουργείο Τουρισμού (Greece – All Time Classic), την Αντιπεριφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ρεθύμνου, την PUMA, την ΑΝΕΚ LINES, τη SIT-IN και την Lighthouse Webdesign για την πολύτιμη χορηγική βοήθεια αλλά και τους υπόλοιπους χορηγούς.

Μιας που αναφερόμαστε στους χορηγούς αξίζει να αναφερθεί η σημαντική συνεισφορά της PUMA στο miniEURO 2013, μίας εκ των σημαντικότερων εταιριών στο χώρο της παγκοσμίως. Επίσης ο ΕΟΤ που παραχώρησε την αιγίδα του και παράλληλα έγινε και χορηγός της διοργάνωσης διαδραματίζει τον δικό του σημαντικό ρόλο καθώς η Ελλάδα χρειάζεται όσο τίποτα ενέσεις κύρους όπως το miniEURO ενώ παράλληλα ο αθλητικός τουρισμός αποτελεί προτεραιότητα ούτως ή άλλως. Τέλος, η ANEK LINES από την πλευρά της, η μεγαλύτερη ακτοπλοϊκή εταιρία της Κρήτης δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από ένα γεγονός που αναδεικνύει την Κρήτη τόσο όσο ποτέ στο παρελθόν ένα αθλητικό γεγονός. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε αυτές τις εταιρίες αλλά και όλες εκείνες που επενδύουν στην εποχή μας στην πιο υγιή έκφανση του αθλητισμού.

sport-fm.gr