ΣΟΪΛΕΜΕΣ: «Δύσκολη υπόθεση η προσαρμογή από το χορτάρι στην άμμο»

0
786

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο προπονητής της Εθνικής ομάδας μπιτς σόκερ και ποδoσφαίρου σάλας, Στέφανος Σοϊλεμές στον σπουδαστή του Κ.Α.Ρ., Βασίλη Τσουκαλά, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης, μίλησε για την Εθνική, τους στόχους της, καθώς και για πολλά άλλα ενδιαφέροντα ζητήματα.

 Έχετε αναφέρει ότι κάποιοι από τους παίκτες της Εθνικής αγωνίζονται σε χαμηλές κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου… Πόσο δύσκολο η εύκολο είναι για έναν ποδοσφαιριστή να αγωνίζεται από το ποδόσφαιρο στο χορτάρι, στο ποδόσφαιρο άμμου;

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι εύκολη, για αυτό και θέλουν χρόνο για να προσαρμοστούν προκειμένου να δείξουν το 100 τις 100 των δυνατοτήτων τους. Οι παίκτες που επιλέγονται στην Εθνική δεν επιλέγονται τυχαία, αλλά με κάποια κριτήρια όπως το να είναι δυνατός, γρήγορος να έχει μεγάλα πνευμόνια και πολλά άλλα…

 Πώς προέκυψε η ενασχόληση σας με το ποδόσφαιρο σάλας;

Το φούτσαλ είναι ένα άθλημα το οποίο μου άρεσε από μικρό παιδί. Ήθελα να ασχοληθώ επαγγελματικά με αυτό και πραγματικά είμαι πολύ τυχερός που τα κατάφερα…

Επειδή το ποδόσφαιρο σάλας δεν είναι τόσο διαδεδομένο στην Ελλάδα έχετε σκεφτεί ποτέ να τα παρατήσετε;

Όχι ποτέ. Είναι κάτι το οποίο αγαπώ πολύ και δεν έχω σκεφτεί ποτέ να το παρατήσω. Είναι μια σκέψη που δεν μου έχει περάσει από το μυαλό. Εύχομαι στο μέλλον να αρχίσουν να ασχολούνται παιδιά με αυτό, γιατί αυτό θα βοηθήσει και την Εθνική και γενικά όλο το άθλημα στην χώρα μας.

Πώς αισθάνεστε όταν βλέπετε τους παίκτες σας να αγωνίζονται. Αναπολείτε τις στιγμές που ήσασταν κι εσείς παίκτης;

Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές αναπολώ τις στιγμές που ήμουν και εγώ παίχτης, όμως όταν αγωνίζονται οι παίκτες μου προσπαθώ να το ξεχάσω και να τους  βοηθήσω όπως μπορώ  προκείμενου να κερδίσουμε.

 Υπό το πρίσμα του προπονητή της Εθνικής του μπιτς σόκερ, αλλά και της σάλας, θεωρείτε ότι έχουν πολλές διαφορές αυτά τα δύο αθλήματα;

Η αλήθεια είναι ότι αυτά τα αθλήματα έχουν κάποιες διαφορές. Μπορεί ο στόχος να είναι ο ίδιος, να μπαίνει δηλαδή η μπάλα στα δίχτυα αλλά οι κανόνες και ο τρόπος παιχνιδιού είναι διαφορετικός.

 Ποιος είναι ο στόχος της Εθνικής για τις επόμενες διοργανώσεις?

Να πάμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά μπορούμε. Αυτό το επίπεδο είναι δύσκολο. Όλοι οι παίκτες που αγωνίζονται σε αυτό το επίπεδο αγωνίζονται επαγγελματικά, ενώ εμείς είμαστε ερασιτέχνες. Μακάρι να πετύχουμε πάντως κάτι καλό.

 Τι δουλειά θα κάνατε αν δεν ασχολούσασταν με το ποδόσφαιρο σάλας;

Η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω σκεφτεί αυτό.

Ποια πιστεύετε πως ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία σας σαν παίκτης και ποια σαν προπονητής?

Η αλήθεια είναι ότι δεν κοιτάω τι επιτυχίες έχω κάνει εγώ, αλλά προσπαθώ όσο μπορώ  να βοηθάω τις ομάδες μου να πετύχουν τον στόχο τους.