“ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ”

0
927

Το προσεχές Σάββατο, 14 Ιανουαρίου, το ποδοσφαιρικό σωματείο της ΔΙΑΝΑ Ηλιούπολης πραγματοποιεί την καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Δημαρχείο της Ηλιούπολης (Δημοτικό θέατρο).

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν μεγάλες προσωπικότητες του Ελληνικού αθλητισμού και θα τιμηθούν για την προσφορά τους στον χώρο.

Ένας από αυτούς είναι και ο Κωσταντίνος Τσάνας.

Ο Κωσταντίνος Τσάνας ξεκίνησε την επαγγελματική ποδοσφαιρική του καριέρα στον Λεβαδειακό τον οποίο και υπηρέτησε μια ολόκληρη δεκαετία.

Στην συνέχεια της καριέρας του έπαιξε σε Καλαμάτα, Αθηναϊκό και Εθνικό Πειραιώς. Έχοντας εμπειρία στην πρώτη και στην δεύτερη κατηγορία, πήρε την απόφαση να ακολουθήσει την προπονητική καριέρα. Πλέον αποτελεί συνεργάτη του ομοσπονδιακού προπονητή μας Μίχαελ Σκίμπε στην Εθνική ανδρών, μια μεγάλη τιμή για τον ίδιο, αλλά και για μας που θα τον έχουμε κοντά μας το Σάββατο.

Να αναφέρουμε πως ο Έλληνας τεχνικός ήταν ο προπονητής που οδήγησε την εθνική ομάδα κάτω των 19 στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 2012.

Ο Κωσταντίνος Τσάνας μίλησε για την ακαδημία μας, για την σημαντικότητα του να υπάρχουν ποιοτικές ακαδημίες καθώς και για τα ταλέντα που υπάρχουν στην χώρα μας.

Ο Έλληνας τεχνικός έστειλε τις ευχές του στα μέλη μας και μίλησε για τις υποδομές της ΔΙΑΝΑ :

“Θέλω αρχικά να δώσω τις ευχές μου στα παιδιά όλης της ακαδημίας της ΔΙΑΝΑ. Καλή πρόοδο να έχουν σε και εύχομαι να συνεχίσουν να αγαπούν το ποδόσφαιρο, υπομένοντας . Η υπομονή αποτελεί μονόδρομο για την επιτυχία.

Η ΔΙΑΝΑ αποτελεί ένα πολύ μεγάλο και ιστορικό σωματείο . Ο αριθμός των παιδιών που έχει ο σύλλογος είναι ο καθρέφτης της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται. Οι ακαδημίες στην Ελλάδα που μετρούν 300 παιδιά είναι σίγουρα πολύ λίγες. Είναι πολύ σημαντικό να σε επιλέγει ο κόσμος για να ‘διδάξεις” το παιδί του”.

Ο Κώστας Τσάνας ο οποίος αποτελεί πλέον το δεξί χέρι του Σκίμπε αναφέρθηκε και στις υποδομές της χώρας :

“Η Ελλάδα είχε, έχει και θα έχει ταλέντα. Το πρόβλημα είναι πως το κάθε παιδί θα εξελιχθεί, καθώς ο κυριότερος λόγος που πολλές φορές ‘μένουν’ πίσω, είναι γιατι υπάρχει δυσλειτουργία στη σωστή εξέλιξή τους.

Ο προπονητής είναι αρμόδιος για την εξέλιξη του παιδιού και αυτός που το φροντίσει. Σε αυτόν τον τομέα παρατηρώ τεράστια βελτίωση τα τελευταία χρόνια, καθώς πλέον στις ακαδημίες δουλεύουν προπονητές με πτυχία και πολλές εμπειρίες πάνω στο επάγγελμά τους. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να βλέπεις εξειδικευμένους προπονητές στην σωστή θέση. Υπάρχουν βέβαια και οι ‘εξωγηπεδικοί’ παράγοντες, που εμποδίζουν το έργο των προπονητών. Εννοώ τους γονείς οι οποίοι θα πρέπει να αφήσουν τον προπονητή να κάνει την δουλειά του και να μην παρεμβαίνουν στο έργο του”.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και άλλα μεγάλα ονόματα του Ελληνικού αθλητισμού όπως ο Αντώνης Αντωνιάδης (παλαίμαχος Παναθηναϊκού), ο Τάκης Κελεσίδης (παλαίμαχος Ολυμπιακού), ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς (παλαίμαχος ΑΕΚ), ο Χρήστος Αφρουδάκης (αρχηγός εθνικής ομάδας πόλο), ο Σπύρος Γιαννιώτης (Ολυμπιονίκης ανοιχτής θαλάσσης) και ο ποδοσφαιριστής και αρχηγός της ΔΙΑΝΑ ο Ιβάν Ρούσεφ.