ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ: “ΣΤΟΧΟΣ Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ”

0
777

Την άποψη πως η Εθνική μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω στο Μουντιάλ και να περάσει στον επόμενο γύρο εξέφρασε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ μίλησε στην ιστοσελίδα της FIFA κι εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, χωρίς να παραγνωρίζει τις δυσκολίες που κρύβει ο όμιλος.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης:

Για το Μουντιάλ: «Αισθάνομαι ήδη ένα μεγάλο ενθουσιασμό για την διοργάνωση. Προσβλέπουμε σε αυτή. Πριν από τέσσερα χρόνια στην Νότια Αφρική πετύχαμε την πρώτη νίκη μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά αυτό δεν θα μας σταματήσει τώρα αφού στόχος μας είναι να διεκδικήσουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο όμιλος είναι ισορροπημένος πραγματικά δεν υπάρχει φαβορί. Δεν θα είναι κι εύκολο, αλλά μπορούμε να το κάνουμε».

Για την προσωπική του απόδοση: «Είμαι και εγώ μέρος μιας μεγάλης μηχανής , αυτό είναι όλο. Δεν έχουμε μεγάλα αστέρια στην ομάδα. Είμαστε όλοι ίσοι και όλοι έχουν τον ίδιο στόχο».

Για την Εθνική ομάδα: «Η Ελλάδα είναι μία από τις 20 καλύτερες ομάδες του κόσμου. Τα τελευταία χρόνια έχουμε χτίσει κάτι το ιδιαίτερο και μπορούμε να συνεχίσουμε κατ αυτόν τον τρόπο. Η ομάδα μας αποτελείται από δύο έμπειρους παίκτες και νέα ταλέντα. Αυτό είναι το τέλειο μείγμα».

Για το Euro του 2004: «Το 2004 κανείς δεν πίστευε ότι θα γίνει η Ελλάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ωστόσο, αυτό είναι ακριβώς αυτό που συνέβη. Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στην Βραζιλία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τα πάντα με βάση το σύνολο».

 

Πηγή: sport-fm.gr