ΡΟΥΠΤΣΟΣ: “ΠΙΟ ΑΝΑΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ”

0
781

Την πεποίθηση του ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με πέρσι, εξέφρασε σε δηλώσεις του, ο Κώστας Ρούπτσος.

 
Ο προπονητής του Δούκα και ταμίας της ΠΕΠΠΣ αναφέρθηκε ακόμα στους στόχους της ομάδας από το Μαρούσι, αλλά και στο επίπεδο που βρίσκεται το άθλημα. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε.
«Στόχος του Δούκα είναι πάντα να έχει μία ισχυρή ομάδα και να πρωταγωνιστεί στο ελληνικό futsal. Φέτος θέλουμε να ποντάρουμε σε παίκτες που είναι χρόνια στην ομάδα, έχουν ταλέντο και έχουν αναπτύξει τις δεξιότητες τους. Πιστεύουμε ότι είναι έτοιμοι να πάρουν πάνω τους μεγαλύτερο μέρος της αγωνιστικής ευθύνης. Το πρωτάθλημα φέτος θα είναι πιο ανταγωνιστικό με 10 ομάδες που έχουν μείνει στη Futsal League οι οποίες είναι αρκετά δυνατές και έμπειρες. Βέβαια πρέπει πρώτα να δούμε πως θα διαμορφωθούν και τα τελικά ρόστερ των ομάδων στο τέλος Αυγούστου, για να μπορέσουμε να έχουμε καλύτερη εικόνα για τη δυναμικότητα των ομάδων».

 
Τέλος ο Κώστας Ρούπτσος, μίλησε για το επίπεδο του ελληνικού Futsal: «Οι Εθνικές ομάδες Ανδρών και Νέων που αποτελούν πάντα τον καθρέφτη ενός Αθλήματος, βρίσκονται σε πάρα πολύ καλό επίπεδο σε σχέση πάντα με τις προηγούμενες γενιές και αυτό δείχνει ότι υπάρχει βελτίωση. Ωστόσο υπάρχουν πολλά περιθώρια ανάπτυξης και αναβάθμισης. Φέτος είναι μία μεταβατική χρονιά, όπου όλα τα Πρωταθλήματα έχουν προκηρυχθεί σε Πανελλαδικό επίπεδο, έχει αλλάξει πλήρως η δομή και η φιλοσοφία μας με βάση το σχέδιο Πανελλαδικής Ανάπτυξης. Αναμένουμε φέτος έστω και λίγες συμμετοχές από την Περιφέρεια, αυτός όμως θα είναι ο πιλότος Ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια. Γενικά για να ανέβει το επίπεδο πρέπει να μεγαλώσει η βάση και οι συμμετοχές ομάδων και Αθλητών στο Futsal. Από εκεί και πέρα υπάρχει πολύ καλή προσπάθεια στην εκπαίδευση με τις επίσημες σχολές προπονητών και το πρώτο επίσημο σεμινάριο για τερματοφύλακες που θα γίνει αρχές Σεπτεμβρίου. Η σωστή εκπαίδευση έχει βοηθήσει πολύ στην άνοδο του αθλήματος».

Κώστας Παπάζογλου