ΜΠΙΖΕΡΓΙΑΝΝΙΔΟΥ: “ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ”

0
674

Αποκλειστική συνέντευξη στο minifootballnews.gr παραχώρησε η Γιώτα Μπιζεργιαννίδου.

Η 20χρονη άσος της Πανσερραϊκής μίλησε για την παρουσία και τις δυσκολίες της ομάδας της στην Α΄ Εθνική, για την προσπάθεια της παραμονής σε αυτή καθώς και για το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος.

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο όνειρό της να αγωνιστεί στο μέλλον στο εξωτερικό.

Πώς κρίνεις την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα;

«Νομίζω πως δεν είναι ακριβώς αυτή που περιμέναμε. Κάποια πράγματα άλλαξαν την τελευταία στιγμή. Έχει τελειώσει ο πρώτος γύρος, τον αφήνουμε πίσω και κοιτάμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε στον δεύτερο».

Πόσο δύσκολο είναι για μια νεοφώτιστη ομάδα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Α’ Εθνικής;

«Σίγουρα υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην Α’ και την Β’ κατηγορία. Πέρσι καταφέραμε ύστερα από μεγάλη προσπάθεια να επιστρέψουμε ξανά στην Α’ Εθνική. Το παλέψαμε και το πιστέψαμε. Γνωρίζαμε ότι φέτος τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα διότι ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας είναι 17-18 ετών και οι περισσότερες παίκτριες πηγαίνουν ακόμα σχολείο χωρίς να έχουν την κατάλληλη εμπειρία. Αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος  που μία νεοφώτιστη, σαν τη δική μας, ομάδα αντιμετωπίζει δυσκολίες σε μια τέτοια κατηγορία».

Είναι ο στόχος της παραμονής εφικτός;

«Αρχικά στόχος μας ήταν να μπορέσουμε να παραμείνουμε στην κατηγορία ώστε να αποκτήσουμε εμπειρίες και να συνεχίσουμε του χρόνου με μια καλύτερη πορεία, αλλά ύστερα από μια τιμωρία -2 βαθμών η ψυχολογία μας έπεσε αρκετά. Ωστόσο, δεν τα παρατάμε, θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για να πραγματοποιήσουμε τον στόχο μας».

Ποια η γνώμη σου για το φετινό πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής;

«Φέτος στο πρωτάθλημα υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός σε σχέση με πέρσι. Υπάρχουν 2-3 ομάδες που προσπαθούν να διεκδικήσουν το τίτλο έχοντας τις ίδιες πιθανότητες και αυτό είναι ένα καλό στοιχείο ώστε να μην υπάρχει μονοτονία».

Πιστεύεις  ότι υπάρχει βελτίωση στο επίπεδο της φετινής Α’ Εθνικής Γυναικών; Και αν όχι τί πρέπει να αλλάξει;

«Στο επίπεδο που βρίσκεται η φετινή Α΄ Εθνική δε νομίζω ότι υπάρχει κάποια βελτίωση. Γενικά το επίπεδο του γυναικείου ποδοσφαίρου στη χώρα μας είναι δυστυχώς χαμηλό. Γνωρίζουμε τα προβλήματα και υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να διορθωθούν. Σίγουρα αυτά τα θέματα δεν είναι εύκολο να επιλυθούν διότι η έλλειψη πόρων αυτή την εποχή είναι ολοφάνερη. Έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες εκ μέρους της ομοσπονδίας όπως για παράδειγμα η διεξαγωγή κάποιων αγώνων για την ανάδειξη του γυναικείου ποδοσφαίρου».

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

«Προσωπικούς στόχους δεν έχω πλέον κάποιους συγκεκριμένους διότι κατάφερα να εκπληρώσω αρκετούς από αυτούς. Στόχος μου ήταν να καταφέρω να μπω σε μια ομάδα, σιγά σιγά να έχω πρόοδο και από εκεί και πέρα να πετύχω κάτι καλό με την Πανσερραϊκή. Καταφέραμε να ανέβουμε στην Α΄ Κατηγορία 2 φορές και αυτό με ευχαριστεί αρκετά. Ο σημαντικότερος, όμως, στόχος μου ήταν να μπορέσω να αγωνιστώ στην Εθνική ομάδα. Τα κατάφερα πριν από 6 χρόνια, ύστερα από διάφορες προεπιλογές και κέρδισα πολλές εμπειρίες. Από εδώ και πέρα στόχος μου είναι να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα μου όσο μπορώ ώστε να παραμείνουμε στη κατηγορία και μόλις ολοκληρώσω τις σπουδές μου να φύγω στο εξωτερικό και να συνεχίσω εκεί το ποδόσφαιρο».

 

Σταύρος Ιωαννάτος