ΘΥΜΕΛΗ ΜΙΧΑΛΑΚΙΔΗ: “ΘΕΛΩ ΝΤΑΜΠΛ ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΥΦΑΔΑ”

0
693

Αποκλειστικά στο minifootballnews.gr μίλησε η Θυμέλη Μιχαλακίδη.

Η διεθνής άσος της Γλυφάδας σχολίασε την κατάσταση στο γυναικείο ποδόσφαιρο της Ελλάδας, ενώ συνέχισε κάνοντας αναφορά και στην εθνική ομάδα. Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφέρει και στους προσωπικούς της στόχους.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Γιατί έχουμε μόνο άντρες προπονητές στο γυναικείο ποδόσφαιρο της χώρας μας;

«Υπάρχουν και γυναίκες προπονήτριες σε γυναικείες ομάδες, όμως είναι ελάχιστες. Θεωρώ πως είναι λογικό, αφού οι άντρες προπονητές στην Ελλάδα είναι πολύ περισσότεροι. Το σημαντικό είναι πως κάθε χρόνο ο αριθμός των γυναικών που ασχολούνται με την προπονητική αυξάνεται. Προσωπικά το έχω κι εγώ στο μυαλό μου σαν κάτι που θα ήθελα να ασχοληθώ, αφού σταματήσω την ενεργό δράση».

Αν είχες ένα «μαγικό ραβδί», τι θα άλλαζες αύριο στον χώρο αυτό για να βελτιωθεί;

«Μακάρι να ήταν ένα ή δύο τα θέματα που κρατούν το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα σε τόσο χαμηλό επίπεδο, αλλά δυστυχώς είναι πολλά. Από την τεράστια προκατάληψη πως το ποδόσφαιρο είναι αντρικό σπορ μέχρι τις ακατάλληλες εγκαταστάσεις στις οποίες προπονούμαστε και αγωνιζόμαστε. Η λίστα είναι μεγάλη! Βλέπουμε τα τελευταία χρόνια όλα τα κράτη της Ευρώπης να ασχολούνται πολύ θερμά με το γυναικείο ποδόσφαιρο και να κάνουν τεράστια βήματα προόδου (και σε συλλογικό, αλλά κυρίως σε επίπεδο εθνικών ομάδων), οπότε ελπίζουμε και ευχόμαστε να γίνουν και στη χώρα μας αντίστοιχα βήματα όσο πιο σύντομα γίνεται. Είμαι σίγουρη πως η διάθεση υπάρχει».

Φετος, υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στις πρώτες θέσεις. Ο ΠΑΟΚ έχει πέσει ή έχετε ανέβει οι υπόλοιπες ομάδες;

«Ο ΠΑΟΚ ήταν και είναι μια πολύ καλή και ποιοτική ομάδα. Δικαίως βρίσκεται τόσα χρόνια στην κορυφή. Δεν νομίζω πως έχει πέσει, απλώς οι άλλες 3 ομάδες που διεκδικούμε τον τίτλο, έχουμε ανέβει αγωνιστικά και καταφέραμε να εκμηδενίσουμε την απόσταση που ίσως είχαμε τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό το πρωτάθλημα θα κριθεί στις λεπτομέρειες, καθώς αγωνιστικά οι 4 ομάδες βρισκόμαστε πολύ κοντά. Εκτιμώ πως θα το κερδίσει όποιος το θέλει περισσότερο. Εμείς πάντως στη Γλυφάδα το θέλουμε πάρα πολύ».

Τελευταία έχουμε κάποιες διακρίσεις σε εθνικό επίπεδο και στις μικρές ομάδες. Τί έχει αλλάξει και έχουμε θετικά αποτελέσματα;

«Είναι πολύ ευχάριστο και ελπιδοφόρο το γεγονός πως τα τελευταία χρόνια οι Κορασίδες και οι Νεανίδες όχι μόνο πετυχαίνουν προκρίσεις αλλά καταφέρνουν και “κοιτάζουν στα μάτια” χώρες που θεωρούνται μεγαθήρια του γυναικείου ποδοσφαίρου όπως η Γερμανία και η Ισπανία (την οποία κερδίσαμε κιόλας!). Έχει αλλάξει σίγουρα η νοοτροπία που υπάρχει στις μικρές εθνικές και νομίζω σ’αυτό έχει συντελέσει και ο ομοσπονδιακός προπονητής. Πιστεύουν πολύ στους εαυτούς τους και δίνουν πάντα το 100% των δυνατοτήτων τους (μπορεί και παραπάνω). Οι επιτυχίες των μικρών εθνικών αποδεικνύουν πως ταλέντο και θέληση υπάρχει και είμαι αισιόδοξη πως στο μέλλον θα μπορεί και η Εθνική Γυναικών να είναι ανταγωνιστική ενάντια στις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες».

Πιστεύεις ότι υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ αντρικού και γυναικείου στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο;

«Το άθλημα είναι το ίδιο! Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζεται με τον ίδιο ακριβώς σεβασμό και την ίδια προσοχή είτε παίζουν άντρες είτε γυναίκες. Τα γήπεδα είναι πάντα γεμάτα στους σημαντικούς αγώνες και ο ρυθμός του παιχνιδιού είναι πολύ καλός. Υπάρχει πάθος, ένταση και εξίσου θεαματικές προσπάθειες όσο και στο αντρικό γι’αυτό αξίζει να το παρακολουθήσει όποιος αγαπάει το καλό ποδόσφαιρο».

Που φτάνουν οι προσωπικοί σου στόχοι;

«Δεν θα ήθελα να βάλω “ταβάνι” στους προσωπικούς μου στόχους, γι’αυτό δεν μπορώ να πω μέχρι που φτάνουν. Ξεκινώντας, για φέτος θέλω πολύ να κατακτήσω το νταμπλ με την ομάδα μου και να παίξω στο Champions League. Είναι κάτι το οποίο θα θυμάμαι για πάντα. Με την Εθνική ομάδα θέλω όσο τίποτα, να πανηγυρίσω νίκες και να σκοράρω στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Όσο για μακροπρόθεσμους στόχους, αν έχω την ευκαιρία κάποια στιγμή να αγωνιστώ στο εξωτερικό σε επαγγελματικό επίπεδο, θα το κάνω χωρίς δεύτερη σκέψη».

 

 

Νεκτάριος Ανδρεαδάκης