ΖΕΛΕΝΙΤΣΑΣ: «ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ»

0
654

Δύο περίπου ώρες πριν την πρεμιέρα της εθνικής στην elite round του ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κόντρα στη Πολωνία ο προπονητής κ. Ζελενίτσας αναφέρθηκε στο επίπεδο του ομίλου ενώ μίλησε για τις διαφορές των υποδομών συγκριτικά με το εξωτερικό.

«Το επίπεδο των αντιπάλων μας είναι αρκετά καλό. Πρόκειται για ομάδες που τακτικά είναι πολύ καλές και που στηρίζονται στην ομαδικότητα. Ο όμιλος είναι αρκετά ισσοροπημένος πράγμα που σημαίνει πως μπορούμε να διεκδικήσουμε τη πρόκριση στην επόμενη φάση επι ίσοις όροις. Ξεκάθαρος στόχος για μας είναι να περάσουμε 967984_10202860189164252_2009658482_nστην επόμενη φάση. Οι 18 παίκτες που βρίσκονται στην Εθνική αυτή τη στιγμή έχουν το επίπεδο να ανταποκριθούν στις συνθήκες διεξαγωγής του τουρνουά», δήλωσε και συνέχισε σχολιάζοντας για τις διαφορές Ελλάδας και εξωτερικου: «Η διαδικασία προπόνησης στο εξωτερικό, που η πληθώρα των αθλητικών εγκαταστάσεων είναι πολύ πιο υψηλού επιπέδου σε σχέση με την Ελλάδα δίνουν τη δυνατότητα στους συλλόγους να δουλέψουν καλύτερα στο σύνολο. Βέβαια ύπαρχουν στον ελλαδικό χώρο σωματεία που λειτουργούν σωστά και δίνουν όλα τα εφόδια στα παιδιά να αναπτυχθούν».

Τέλος, όσον αφορά το τι είναι αυτό που χρειάζεται ώστε οι νεόι ποδοσφαιριστές να βελτιώνονται τόνισε:

«Αυτό που χρειάζεται για να αναπτυχθούμε είναι υπομονή. Υπομονή στο τρόπο που διαχειριζόμαστε μια αναπτυξιακή φάση που βρίσκεται ένας νεαρός ποδοσφαιριστής. Όπως σε όλους τους νέους ανθρώπους έτσι και στα παιδιά υπάρχει μια διακύμανση στην ανάπτυξη τους, οπότε χρειάζεται να δείχνουμε τη κατάλληλη υποστήριξη για να δώσουν το καλύτερο τους εαυτό. Άρα αυτοί που εργαζόμαστε πάνω στο κομμάτι αυτό πρέπει να δείξουμε υπομονή και να στηρίξουμε τις προσπάθειες των νέων ποδοσφαιριστών».

 

Βασίλης Τσακαρέστος