ΑΘΗΝΑ ’90: ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

0
834

Το futsal (ποδόσφαιρο σάλας) στη χώρα μας, μπορεί να μην είναι το πιο διαδεδομένο άθλημα, αλλά είναι αρκετοί οι άνθρωποι που το στηρίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ, ώστε να επιβιώνει. Είναι ένα άθλημα, το οποίο χαρίζει συνεχώς μεγάλες συγκινήσεις στους φίλους του, ενώ το θέαμα που κρύβει μέσα του, είναι πλούσιο από κάθε άποψη. Στην ερώτηση, ποια ομάδα του futsal γνωρίζεις στην Ελλάδα, η απάντηση μάλλον θα είναι ομόφωνη. Mόνιμος κάτοχος του πρωταθλήματος έχει γίνει πλέον η Αθήνα 90′, καθώς κατέκτησε για μια ακόμα φορά τον τίτλο και επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της σε όλα τα επίπεδα στο χώρο του ποδοσφαίρου σάλας στην Ελλάδα. Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως μιλάμε για τον πρώτο σύλλογο στο χώρο του futsal, ο οποίος ιδρύθηκε το 1990 από τον Θεόδωρο Ντάρλα και έκτοτε συμμετέχει ανελλιπώς σε όλα τα πρωταθλήματα και κύπελλα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, σε διεθνείς αγώνες UEFA FUTSAL CUP, ενώ λαμβάνει μέρος και σε όλες τις υπόλοιπες διοργανώσεις που πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά και σε όλα τα τμήματα υποδομών του αθλήματος.
Μετά το νέο θρίαμβο της Αθήνα 90′, οι πρωταγωνιστές της τεράστιας αυτής επιτυχίας, μίλησαν για το πως έφτασε η ομάδα τους στην κορυφή, ενώ εξέφρασαν και τα συναισθήματά τους. Ο Ηλίας Μπούσμπουρας, εμφανώς ευτυχισμένος με την ευχάριστη κατάληξη του πρωταθλήματος, δήλωσε: “Ο Υπερίωνας στον τελικό, ήταν ένας πραγματικά αξιόμαχος αντίπαλος, ο οποίος δεν τα παράτησε ποτέ. Το στοιχείο όμως που θεωρώ πως μας χάρισε τη νίκη, ήταν η εμπειρία που διαθέτει το μεγαλύτερο μέρος της ομάδας μας, κάτι το οποίο αποτυπώθηκε στην παράταση. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα του Υπερίωνα και να τους πω πως πρέπει να συνεχίσουν να αγωνίζονται με τον ίδιο ζήλο και το ίδιο μεράκι γι’ αυτό το άθλημα. Σχετικά με τη σεζόν που πέρασε και τον αγώνα μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος, τόνισε: ”Η αλήθεια είναι, πως λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, δεν κατάφερα να είμαι κοντά στην ομάδα όλη τη σεζόν που πέρασε, αλλά γνωρίζω πολύ καλά το γεγονός πως η χρονιά ήταν πολύ δύσκολο τόσο για τους παράγοντες και τους προπονητές του συλλόγου, όσο και για τους παίκτες. Θέλω να αναφέρω, πως ο κόσμος που μας παρακολούθησε από κοντά φέτος, είδε είναι πολύ πιο μέτριο πρόσωπο από εκείνο των προηγούμενων ετών, αλλά δυστυχώς αυτό ήταν αναπόφευκτο, λόγω των απαιτήσεων της ζωής σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο…. απαιτήσεις οι οποίες μας κράτησαν μακριά από αρκετές προπονήσεις. Όλα αυτά όμως, ανήκουν στο παρελθόν καθώς καταφέραμε να υλοποιήσουμε τον σημαντικότερο φετινό μας στόχο που δεν είναι άλλος, από την κατάκτηση του πρωταθλήματος”.
Σε όλο τον φετινό μαραθώνιο στάθηκε και ο Δημήτρης Θεοφίλου. “Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά, στην οποία όμως καταφέραμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Διεκδικούσαμε τον τίτλο, τέσσερις ομάδες και είχαμε ίσες πιθανότητες. Απόδειξη αυτών, είναι το γεγονός πως και τα δύο ζευγάρια που προέκυψαν στους ημιτελικούς, πήγαν σε τρίτο παιχνίδι, με τη δική μας πρόκριση να κρίνεται στα πέναλτι και του Υπερίωνα στην παράταση. Τώρα, στους τελικούς θεωρώ πως έγιναν τέσσερα ματς, τα οποία αποτελούν διαφήμιση του αθλήματος αλλά και γενικώς του αθλητισμού. Δεν ξεκινήσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη διαδικασία, αλλά στη συνέχεια ανεβάσαμε την απόδοσή μας και φτάσαμε στον στόχο μας. Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου για την προσπάθεια που έκαναν όλη αυτή τη χρονιά, ώστε να κατακτήσουμε τον τίτλο του πρωταθλητή. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον προπονητή μου Άγγελο Εμμανουηλίδη, τον τεχνικό διευθυντή του συλλόγου, Δημήτρη Αρβανίτη, καθώς και τον πρόεδρο της ομάδας, Θοδωρή Ντάρλα. Όλοι ήταν δίπλα μας και έβαλαν το δικό τους λιθαράκι για να πετύχουμε όσα είχαμε θέσει ως στόχους”.