Γιώργος Παθιακάκης: “Δημιουργούμε ποδοσφαιριστές αλλά και σωστούς πολίτες!”

0
1287

Για μία από τις κορυφαίες ακαδημίες που βρίσκεται στις επάλξεις εδώ και 17 χρόνια, αυτήν του “Γιάννη Παθιακάκη”, μίλησε ο νυν ιδιοκτήτης και διευθυντής της Γιώργος Παθιακάκης, γιος του αείμνηστου ποδοσφαιριστή και προπονητή, Γιάννη, προς τιμήν του οποίου πήρε και το όνομά της.

“Το βασικότερο ερέθισμα για να βρεθώ από μικρός στα γήπεδα δεν μπορεί να μου το έδωσε άλλος, από τον ίδιο τον πατέρα μου. Αργότερα, αποφοίτησα ως φυσικοθεραπευτής και δούλεψα με αυτή την ιδιότητα στον Απόλλωνα, στον Αχαρναϊκό και στον Ολυμπιακό. Έπειτα όμως, σταμάτησα να ασχολούμαι με το επάγγελμα αυτό και το 1999 πήρα την απόφαση μαζί με τον πατέρα μου, να ιδρύσουμε την ακαδημία “Παθιακάκης” και να ασχοληθούμε με τις υποδομές του ποδοσφαίρου.

Σε μόνιμη βάση η ακαδημία “Παθιακάκης” απασχολεί περίπου 270 παιδιά, χωρισμένα σε συνολικά 15 τμήματα τα οποία προπονούν 5 τεχνικοί.

“Από άποψη εγκαταστάσεων, είμαστε θα έλεγα σε οριακό σημείο, αλλά ευχαριστημένοι με ό,τι έχουμε. Στη διάθεσή μας υπάρχουν δύο υπερσύγχρονα γήπεδα (5x5 και 7x7) και μάλιστα πρόσφατα αναβαθμίσαμε και τον χλοοτάπητα των δύο αυτών χώρων. Ο εξοπλισμός μας είναι πλήρης και είναι κάτι που μας επιτρέπει να δουλεύουμε με ευκολία πάνω στο πλάνο μας.”

Οι δυσκολίες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι οι άνθρωποι που “τρέχουν” την ακαδημία “Παθιακάκης”, σχετίζονται περισσότερο με το οικονομικό σκέλος και όχι με το οργανωτικό. Οι γονείς των παιδιών δεν έχουν πάντα την ευχέρεια να συνεισφέρουν και αυτό είναι απολύτως κατανοητό και σεβαστό, για αυτό υπάρχει και η απαιτούμενη υπομονή.

Όσον αφορά τη σχέση της ακαδημίας με τους γονείς, ο κ. Παθιακάκης τόνισε πως υπάρχει πλήρης συνεννόηση και πως στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων δεν προκύπτουν ζητήματα. Αυτό φυσικά είναι αποτέλεσμα των χρόνιων προσπαθειών που γίνονται για να αναπτυχθεί μια σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους. Στο πλαίσιο της οποίας έχουν αποδεχθεί και εκείνοι το ρόλο και τις υποχρεώσεις τους.

Είμαστε θετικοί προς όλους τους συλλόγους, δεν διατηρούμε κάποια ιδιαίτερη συνεργασία. Οποιδήποτε ομάδα θελήσει να προσεγγίσει ένα παιδί από εμάς, εφόσον έχει πλάνο και σχέδιο για εκείνο, μπορεί να το κάνει.”

Το στοιχείο που διακρίνει αμέσως έναν ποδοσφαιριστή στις μέρες μας, είναι αδιαμφισβήτητα η ποδοσφαιρική του ευφυΐα”, σύμγωνα με τον Γιώργο Παθιακάκη.

Αναφορικά με τη φιλοσοφία και τους στόχους της ακαδημίας, ο κ. Παθιακάκης τόνισε πως εκείνος και οι συνεργάτες του επιθυμούν να μεταδώσουν στα νέα παιδιά τις αξίες του αθλητισμού και ειδκότερα του ποδοσφαίρου, ώστε μελλοντικά να διαπρέπουν και ως προσωπικότητες ενταγμένες στην κοινωνία. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η κατεύθυνση με την οποία πορεύονται είναι να αναδείξουν ποδοσφαιριστές ικανούς να ανταπεξέλθουν στο υψηλότερο επίπεδο.

 

Λουκάς Κιοκτσόγλου