ΕΡΜΗΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ: ΜΙΑ ΠΡΟΙΚΙΣΜΕΝΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

0
686

Ο Ερμής είναι ένα από τα πιο παλιά και ιστορικότερα σωματεία του Πειραιά, με έτος ίδρυσης το 1928 και συμμετοχή του στο 1ο Δελτίο Προπό.

Στην νεώτερη ιστορία του έχει θητεύσει 8 χρόνια στο Πρωτάθλημα Δ’ Εθνικής και έχει αναδείξει αρκετούς ποδοσφαιριστές, που έκαναν ή κάνουν σημαντική καριέρα στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Ενδεικτικά μερικοί από αυτούς είναι: ο Νίκος Καρουσάκης που μεταγράφηκε στον Ιωνικό (Α’ Εθνική), ο Χρήστος Μουστογιάννης που μεταγράφηκε στο Αιγάλεω (Α’ Εθνική), ο Στάθης Προβατίδης που μεταγράφηκε στην Προοδευτική (Β’ Εθνική), ο Άγγελος Κασταβριάς που μεταγράφηκε στον Ιωνικό (Γ’ Εθνική) και ο Κώστας Αντωνάτος που μεταγράφηκε στο Βύζα Μεγάρων (Γ’ Εθνική).

Σήμερα ο Ερμής διατηρεί μία από τις πιο σωστά οργανωμένες Ακαδημίες του Πειραιά, με διπλωματούχους, επαγγελματίες προπονητές και ξεχωριστούς εφόρους για το κάθε τμήμα των Ακαδημιών.

Οι προπονητές των Ακαδημιών είναι ο Λαζαρακόπουλος Γιάννης,ο Μπαρμπολούτσι Ανδρέας, ο Τσατσαρωνάκης Μανώλης και ο Ηλιαδάκης Νίκος.

Υπάρχει στενή επαφή και επικοινωνία με τους γονείς του κάθε αθλητή,προκειμένου οι γονείς να ενημερώνονται για την πρόοδο των παιδιών τους ή για τα τυχόν προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν.

Φιλοσοφία των ιθυνόντων είναι να βοηθήσουν στη διάπλαση του χαρακτήρα του παιδιού, μέσα από ένα ομαδικό άθλημα και να το μάθουν να λειτουργεί συλλογικά.

Παράλληλα, προσπαθούν να μάθουν στους μικρούς αθλητές τους βασικούς κανόνες του ποδοσφαίρου και τα «μυστικά της μπάλας», έτσι ώστε, μέσα από τις Ακαδημίες μας, να ξεπεταχτούν οι αυριανοί πρωταγωνιστές του Πειραϊκού ποδοσφαίρου και όχι μόνο.

Ήδη, οι μισοί και παραπάνω σημερινοί αθλητές της ανδρικής ομάδας, που πρωταγωνιστεί στο Πρωτάθλημα της Α’ Πειραιά, είναι παίκτες που προέρχονται από τις Ακαδημίες.

Γνωρίζοντας ότι το να παίζουν ποδόσφαιρο, είναι η χαρά των παιδιών, φροντίζουν, μέσω των προπονητών – παιδαγωγών, που έχουν επιλέξει, τα παιδιά να αγωνίζονται, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους, στα Πρωταθλήματα των Υποδομών της ΕΠΣ Πειραιά ή σε διάφορα σημαντικά τουρνουά, που λαμβάνουν μέρος τα τμηματά.

Για τη ψυχαγωγία των μικρών αθλητών, οργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις, όπως τουρνουά «Pro Evolution Soccer», στους νικητές του οποίου απονέμονται κύπελλα, μετάλλια και έπαινοι συμμετοχής.

Τέλος, επειδή ο αθλητισμός δεν είναι ανεξάρτητος από τις σπουδές των παιδιών, ο Ερμής προσφέρει στα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, στη Σχολή Πληροφορικής και στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, που διατηρεί ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Νικολάου, εκπτώσεις μέχρι 50% στους μαθητές – αθλητές των Ακαδημιών.

 

Νεκτάριος Ανδρεαδάκης