“ΤΟ RESPECT CUP ΉΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ”

0
435

Η επίσημη παρουσίαση του κορυφαίου τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου, Respect Cup, πραγματοποιήθηκε και ο δημιουργός του θεσμού Γιώργος Τσαπόγας μίλησε αποκλειστικά στον Νίκο Χαραλαμπόπουλο για λογαριασμό του Minifootballnews. Το Respect Cup, απευθύνεται στα νέα παιδιά(5-18 ετών) και σε ομάδες της Αττικής. Επίσης, ο θεσμός θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη αλλά και στην Χαλκίδα. Το τουρνουά ξεκινάει στις 12 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στις αρχές του Ιουνίου. Είναι η πρώτη χρονιά που θα πραγματοποιηθεί ο εν λόγω θεσμός και ήδη υπάρχει αρκετή συμμετοχή από ομάδες αλλά και αρκετοί χορηγοί που ενδιαφέρονται να στηρίξουν την αξιόλογη προσπάθεια του Κ. Τσαπόγα.

Ο Τότης Φυλακούρης(Αριστερά),‎μια από τις μεγαλύτερες μορφές του ελληνικού ποδοσφαίρου έδωσε το παρόν στην παρουσίαση του τουρνουά. Στην φωτογραφία μαζί με τον εμπνευστή του mini football news, τον Νίκο Χαραλαμποπουλο(Δεξιά).
Ο Τότης Φυλακούρης(Αριστερά),‎μια από τις μεγαλύτερες μορφές του ελληνικού ποδοσφαίρου έδωσε το παρόν στην παρουσίαση του τουρνουά. Στην φωτογραφία μαζί με τον εμπνευστή του mini football news, τον Νίκο Χαραλαμποπουλο(Δεξιά).

Αρχικά η «γέννηση» του Respect Cup, ήρθε από την προσπάθεια ανθρώπων που έχουν εμπειρίες σε προηγούμενα Αττικά τουρνουά και θα προσπαθήσουν να επιφέρουν αλλαγές στο αγωνιστικό κομμάτι σε συνδυασμό με τον πολιτισμό και την εκπαίδευση. Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο δημιουργός του τουρνουά: « Η δική μας η άποψη είναι πως το τουρνουά πρέπει να συμβαδίζει με τον Αθλητισμό, την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό. Στην προσπάθεια αυτή έχουμε χορηγούς, ανθρώπους από την εκπαίδευση, όπως είναι το AEGEAN COLLEGE και τα ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ (Όμιλος) αλλά και τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών So Easy, ενώ πίσω από αυτή την κίνηση είναι ο αντιπρόεδρος του ομίλου Γιώργος Μακρικλίδης. Επίσης είναι το Bikeme.gr το οποίο θα μας κάνει πολλά events αλλά θα χαρίσει και δώρα στα παιδιά».

unnamed
Ο δημιουργός του Respect Cup Γιώργος Τσαπόγας(Δεξιά) με τον συνεργάτη του κύριο Γιάννη Ταμπάκη(Αριστερά).

Όσον αφορά στην δομή του τουρνουά ο Γιώργος Τσοπάγας ανέλυσε κατατοπιστικά την όλη διαδικασία: « Είναι ένα τουρνουά που έχει περίπου 25 αγωνιστικές, αποτελείται από τρείς φάσεις, την προκριματική, την φάση των ομίλων και την τελική φάση. Επίσης, έχουμε επιφέρει αλλαγές στους κανονισμούς , δεν επιτρέπουμε στις μικρές ηλικίες το απευθείας γκολ πίσω από την σέντρα( πρέπει να έχει αλλάξει η μπάλα). Αυτό που μας ενδιαφέρει δεν είναι το αποτέλεσμα αλλά η χαρά του παιδιού εξάλλου το μότο μας απευθύνεται στον σεβασμό στο παιδί και στο παιχνίδι».

Στο πως βγήκε η ονομασία του θεσμού: « Μετά από ιδέες κάποιων συνεργατών, όλα κατέληγαν στο σεβασμό, στο παιδί αλλά και στην ανάγκη να προσέξουμε το παιδί και η λέξη που αναπαράγαμε με τα χείλια μας ήταν «Σεβασμός» και μιας και είναι στην μόδα τα αγγλικά καταλήξαμε στο Respect Cup».

Τέλος για την συμμετοχή των ομάδων στο τουρνουά ο Κ.Τσοπάγας ανέφερε: « Είναι πέρα από κάθε προσδοκία, εγώ σαν υπεύθυνος προηγούμενων τουρνουά είχα κάποιες γνωριμίες απλά πίστευα ότι κάποια στιγμή αυτές οι γνωριμίες θα εξαργυρωθούν ως κάποιο σημείο. Πιστεύω ότι οι ομάδες περίμεναν κάτι άλλο και το δείξανε. Είναι μεγάλη υποχρέωση αλλά και μεγάλη τιμή το να υπηρετείς όλους αυτούς τους ανθρώπους που σε εμπιστεύονται στα πρώτα βήματα. Θα υπερβάλουμε εαυτούς, γιατί κακά τα ψέματα πρέπει να αποδείξουμε πράγματα μιας και είναι η πρώτη μας χρονιά. Δεν σου κρύβω ότι έχουμε πολεμηθεί αρκετά, δεν υπάρχει υγιής ανταγωνισμός παρά μόνο αθέμιτος με ανθρώπους που βάζουν άλλα μέσα για να προβληθούν, αυτό είναι δικό τους πρόβλημα μιας και πιστεύω πως του χρόνου το τουρνουά μας του θα έχει αποδείξει αυτά που έχει προαναγγείλει αυτό είναι και το στοίχημα μας. Τέλος, αυτό που λέω είναι ότι όταν ξεκινάμε μια συνεργασία είναι να μην μας κρίνουν από κάποιο λάθος αλλά να μας δώσουν ευκαιρία να το διορθώσουμε, όποιος δεν δουλεύει, δεν κάνει λάθη! Πιστεύω ότι το Respect Cup ήρθε για να μείνει».