Το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής Και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αγαπάει τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο

0
529

Eπιμέλεια: Αντώνης Σουκαράς

H αγάπη για το ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα για τον αθλητισμό, έχει αρχίσει να σφαδάζει από τον πόνο τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Είναι πράγματα που έχουν ειπωθεί χιλιάδες φορές, όμως δεν είναι κακό να υπενθυμίζονται, από τη στιγμή μάλιστα που όλο και μεγαλώνει ο αριθμός των «χασάπηδων» του αθλητισμού. Μέσα σε όλα αυτά λοιπόν, έρχονται κάποιες πρωτοβουλίες, οι οποίες δίνουν στον κάθε φίλαθλο ξεχωριστά, το δικαίωμα στην ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το τουρνουά που οργάνωσε η ακαδημία ΑΟ Δήμητρα-Απόλλων 2005 και στην οποία έλαβε μέρος το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής Και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πιο συγκεκριμένα η Ειδικότητα ποδοσφαίρισης. Το τουρνουά αυτό, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις Μπαλκούρα τη Μεγάλη Δευτέρα και Μεγάλη Τετάρτη (6-7-8 Απριλίου). Οι Ακαδημίες που έλαβαν μέρος σε αυτό, είναι oι: ΑΟ Δήμητρα Απόλλων 2005, ΑΟ Τρίκαλα, Μετέωρα, Ηρακλής, ΠΑΟ Διοικητηρίου Θεσσαλονίκης, Γιαννιτσά, Μαγνησιακός, Τοξότης Λάρισας,  Δόξα Δράμας, Κηφισιά, Ρέθυμνο, Ήφαιστος Θεσσαλονίκης, Στυλίδα, Ακαδημία Βουτυρίτσα και Προμηθέας Λάρισας.

tournoua 1Σε συνεργασίαλοιπόν με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και συγκεκριμένα με το ΤΕΦΑΑ Τρικάλων, αλλά και με παρόντες όλες τις μέρες, τόσο τον Αναπληρωτή Καθηγητή Dr. Ζήση Παπανικολάου (Ph.D, Ed.M), όσο και τους φοιτητές του ΤΕΦΑΑ Λαρεντζάκη Γεώργιο, Ψύχο Βίκτωρα, Σταμέλο Κωνσταντίνο, Καλαϊτζή Μαργαρίτη, Μητσογιάννη Σωτηρία, Ποδάρα Νικόλαο, Τσέτσιλα Δημήτρη και τον μεταπτυχιακό φοιτητή Μανούρα Νικόλαο, οι οποίοι, είναι δεδομένο πως πρόσφεραν τα μέγιστα ώστε να όλα να γίνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, θυσιάζοντας μάλιστα αυτές τις Άγιες ημέρες, τις οποίες θα μπορούσαν να είναι στα σπίτια τους παρέα με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Προτίμησαν όμως, να θυσιάσουν αυτές τις ημέρες, για την αγάπη προς τον αθλητισμό και αυτό αξίζει αμέτρητα συγχαρητήρια.

tournoua 2Το γραφείο της Ειδικότητας Ποδοσφαίρισης παρέδωσε φακέλους στους υπευθύνους των ακαδημιών,  με διάφορες εργασίες και επιστημονικά άρθρα με γενικό περιεχόμενο (Αθλητικές Επιστήμες και Ποδόσφαιρο).

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε το γεγονός πως παρά τον τεράστιο όγκο παιγνιδιών, καθώς ξεπερνούσαν σε αριθμό τα 200, υπήρχε ιατρική κάλυψη σε όλα τα γήπεδα διεξαγωγής αγώνων, ενώ είναι σημαντικό να προσθέσουμε πως όλα αυτά έγιναν παρά τις άθλιες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, κάτι το οποίο δυσκόλευε το έργο του καθένα.

 

Το ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η ειδικότητα του μαθήματος ποδοσφαίρισης έχει αναπτύξει μια δυναμική ανοιχτή στην κοινωνία, εξωστρεφή και συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση του αθλητικού γίγνεσθαι. Οι φοιτητές – φοιτήτριες έχουν προσωπική συμμετοχή και αποκτούν εμπειρίες της ζωής. Έρχονται σε επαφή όχι μόνο με τη γνώση , αλλά με τους γονείς, τους προπονητές και τους μαθητές – αθλητές, δηλαδή τον κόσμο της πράξης (της εργασίας). Η ειδικότητα προάγει την παιδεία, την αθλητική ανάπτυξη και παράγει πολιτισμό.

tournoua 3

Θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι η συνεργασία ήταν άψογη με όλους τους συμμετέχοντες, αλλά ακόμη περισσότερο να ΕΠΙΣΗΜΑΝΟΥΜΕ στους γονείς των νεαρών αθλητών, πως τα παιδικά τουρνουά ποδοσφαίρου οφείλουν να έχουν σαν επίκεντρο το παιχνίδι και τη διασκέδαση. Η ικανοποίηση από το χτύπημα της μπάλας και η κοινωνική αλληλεπίδραση με άλλους παίκτες, είναι τα κυριότερα στοιχεία που προσελκύουν τα παιδιά στο ποδόσφαιρο Οποιαδήποτε ενέργεια προς άλλη κατεύθυνση, κάθε άλλο παρά ενισχύει την προσπάθεια που κάνουμε όλοι μας, ώστε ο βασιλιάς των σπορ, το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, να συνεχίσει να αποτελεί ένα ασφαλές και χαρούμενο αθλητικό περιβάλλον.

ΣΧΟΛΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

Τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2015 στις 18.00 στην αίθουσα 1 του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων, θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις της Σχολής Διαιτησίας που διοργάνωσε η ειδικότητα ποδοσφαίρου με την ΕΠΣ Τρικάλων. Τα μαθήματα της Σχολής που διεξήχθησαν στις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ, παρακολούθησαν φοιτητές και φοιτήτριες του τμήματος από όλα τα έτη.

 

ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Η ειδικότητα ποδοσφαίρισης του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με υπεύθυνο τον Αναπληρωτή Καθηγητή Dr. Ζήση Παπανικολάου (Ph.D, Ed.M) και φοιτητές της ειδικότητας, θα παρευρεθούν σε δύο ακόμη Πανελλήνια τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου. Στις 9-10 Μαΐου στο τουρνουά που διοργανώνει η ακαδημία Μακεδόνας στη Βέροια και στις 6-7 Ιουνίου στο τουρνουά της ακαδημίας Κρόνος στην Καστοριά.

 

 

«Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ»

 

Διατελώ με εκτίμηση και αθλητικούς χαιρετισμούς.

Dr. Παπανικολάου Ζήσης (Ph.D, Ed.M)

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

ΤΕΦΑΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, ΤΜΗΜΑ ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ

TEMPLE UNIVERSITY, ΗΠΑ

Τηλ. 24310 47039

Κιν. 6958462217

E-mail: zpapanik@pe.uth.gr