ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΠΙΖΝΑ

0
495

Έμεινε λοιπόν ο Ρoμπέρτο στο λιμάνι. Άλλαξε η ψυχολογία στον Πειραιά. Από καταστροφέας του Ολυμπιακού ο Μαρινάκης έγινε ευεργέτης για κάποιους οπαδούς. Μάλιστα. Αποφασίστε όμως τι τελικά είναι. Έκανε καλή κίνηση ο Μαρινάκης να τον κρατήσει. Θεωρώ πως είναι φέτος ο «Σωτήρας» του. Ειδικά στα παιχνίδια της Ευρώπης απέδειξε πως είναι απαραίτητος.

Έθεσε λοιπόν σωστές βάσεις ο πρόεδρος. Οι σοβαρές ομάδες κτίζονται από σοβαρούς τερματοφύλακες. Άλλα μπορεί μελλοντικά να είναι και κίνηση που θα του αποφέρει κέρδος. Γιατί κάτι μου  λέει πως αν συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις στην Ευρώπη θα έρθει πρόταση  στα επίπεδα Μήτρογλου. Ο Μαρινάκης είναι επιχειρηματίας. Θέλει τα χρήματα. Αν βλέπει πως θα έχει κέρδος αγοράζει. Μετά θα πουλήσει όμως. Το ότι υπέγραψε μέχρι το 2018 δεν μου λέει τίποτα. Αν έρθει μια πρόταση που να είναι πάνω από 10 μύρια έφυγε. Αγορά είναι όλα. Μην το ξεχνάτε ποτέ. Όλα έχουν την τιμή τους.

Από κει και πέρα ο Ολυμπιακός πρέπει να κινηθεί για ταλαντούχους παίκτες έτσι ώστε να μπορεί να πουλά και παράλληλα να έχει αντικαταστατές. Θέλει δουλειά δηλαδή η υπόθεση πουλάω. Αυτά για τους επιχειρηματίες. Στον οπαδό όμως δεν ενδιαφέρουν τα κέρδη του προέδρου. Εκεί τώρα είναι το πρόβλημα του Μαρινάκη. Πως θα κατορθώσει να έχει μαζί του τους οπαδούς σε αυτό τον δρόμο που θέλει να διανύσει. Χρειάζεται την στήριξη τους. Το τι θα γίνει στο μέλλον θα το δούμε τότε. Άπλα οι οπαδοί πρέπει να καταλάβουν πως το ποδόσφαιρο είναι μπίζνα πλέον.

Μόνο αν ο Ολυμπιακός καταφέρει και έχει συνεχή παρουσία στα μεγάλα σαλόνια φτάνοντας ψηλά θα τους έχει στο πλευρό του. Μακάρι από του χρόνου να γίνει πιο ισχυρός ο Παοκ και πιο ισχυρός ο Παναθηναϊκός για να δούμε μια καλύτερη λίγκα. Το έχει ανάγκη το Ελληνικό ποδόσφαιρο, μαζί και ο Ολυμπιακός. Κάτι τελευταίο. Αν όντως ο σκοπός του  είναι να κάνει τον Ολυμπιακό μια ελληνική Πόρτο, θα είναι μεγάλη επιτυχία.

 

Βλάσσης Νούσης