ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ Η ΑΛΒΑΝΙΑ!

0
928

Κατέβηκε στο γήπεδο για να παλέψει. Να τα δώσει όλα. Κατάφερε να προκριθεί. Η Αλβανία νίκησε την Ρουμανία με 1-0. Το γκολ ο Σαντίκου με κεφαλιά στο 43΄. Έτσι οι Αλβανοί πήραν την τρίτη θέση που υπό προϋποθέσεις τους στέλνει στους 16. Δύσκολο να γίνει, αλλά παραμένει σενάριο. Η ελπίδα υπάρχει. Όσον αφορά το ματς οι Ρουμάνοι ξεκίνησαν καλύτερα. Απείλησαν την Αλβανία, αλλά ο Μπερίσα δήλωσε παρών. Όσο προχωρούσε το παιχνίδι η Αλβανία πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Κυκλοφόρησε την μπάλα ωραία, αμύνθηκε σωστά όταν έπρεπε. Έτσι στο 43΄ ήρθε το γκολ. Εκτέλεση πλάγιου του Λίλα. η μπάλα από δεξιά στον Μαμουσάι, ωραία σέντρα, ο Σαντίκου την κεφαλιά και 1-0. Φωτιά στην κερκίδα. Το πρώτο γκολ στις μεγάλες διοργανώσεις είναι γεγονός. Ο Σαντίκου γράφεται στην ιστορία.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ρουμάνοι ήταν καλύτεροι. Έψαχναν το γκολ. Αλλά οι Αλβανοί είχαν το πάθος. Στις διεκδικήσεις πρώτοι, το ίδιο και στα μαρκαρίσματα. Χωρίς όμως να κυκλοφορήσουν καθόλου μπάλα. Την μεγαλύτερη ευκαιρία οι Ρουμάνοι την έχασαν στο 76΄ όταν το σουτ του Τόρζε πήγε στο δοκάρι. Σπουδαία ευκαιρία. Έτσι φτάσαμε στο τέλος με τους Αλβανούς να πανηγυρίζουν αυτήν την μεγάλη νίκη.

Ρουμανία: ΤαταρουσάνουΣαπουνάρουΚίρικεςΓκριγκόερΜάτελΧομπάνΠρεπελίτα (46′ Σανμαρτεάν), Πόπα (68′ Αντόνε), ΣτάντσιουΣτάνκουΑλίμπεκ (57′ Τόρζε)

Aλβανία: Mπερίσα, Λίλα, Λενιάνι (73′ Ρόσι), ΧισάιΑγκόλι, Μπάσα (Τσάνα), ΜεμουσάιΣαντίκου (58′ Μπάλαϊ), ΜαβράιΑγιέτιΑμπράσι

Βλάσσης Νούσης