ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ FUTSAL- ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ… ΘΑΤΣΕΡ ΤΗΣ

0
303

Στις παρακάτω λέξεις θα έπρεπε να αναφερόταν ο Κυπελλούχος Ελλάδος στο ποδόσφαιρο σάλας, οι πρωταγωνιστές του παιχνιδιού, τα γκολ και άλλες όμορφες στιγμές του αθλητισμού διατυπωμένες με… «μελάνι». Ωστόσο, ο… γνωστός ελληνικός αθλητισμός, φώναξε και πάλι «παρόν»!

Στον τελικό του Kυπέλλου Ποδοσφαίρου Σάλας, τον οποίο παρακολουθούσαν οι συγγενείς των αθλητών, μεταξύ τους και πολλά μικρά παιδιά, και μια μικρή μερίδα οπαδών της Ηλιούπολης, εισέβαλαν στο κλειστό γυμναστήριο «Μπάμπης Χολίδης» κάτι… Ζ Ω Α (γιατί οποιοδήποτε είδος ανθρώπου δεν είναι δυνατόν να χαρακτηριστούν άτομα με τέτοια συμπεριφορά) τα οποία δεν έχουν ιδέα ούτε καν τι είναι αυτό το άθλημα και τα έκαναν γυαλιά καρφιά. Οι άγνωστοι επιτέθηκαν στους οπαδούς της Ηλιούπολης με αποτέλεσμα τρεις από αυτούς να τραυματιστούν και να μετακομιστούν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».  

Όπως είναι εύλογο σε αυτή τη χώρα ούτε ένα ερασιτεχνικό άθλημα δεν μπορεί να παρακολουθήσει κάποιος «υγιής» άνθρωπος. Φυσικά για ακόμη μια φορά η Ελληνική Αστυνομία έκανε… σωστά τη δουλειά της. Έφθασε στο κλειστό γυμναστήριο μόλις μερικά λεπτά αφού εξαφανίστηκαν οι… απρόσκλητοι επισκέπτες. Το παιχνίδι γινόταν χωρίς μία υποτυπώδες παρουσία της αστυνομίας. Ως πότε πια θα συνεχίζεται αυτή η κατάσταση στον ελληνικό αθλητισμό;

Τη δεκαετία του 80’ στην Αγγλία η βία στα γήπεδα είχε φτάσει στο απροχώρητο και η τότε πρωθυπουργός, η πρώτη γυναίκα στο μεγάλο Νησί, εφάρμοσε καταστροφικά μέτρα για τις ομάδες, προκειμένου να εξαλείψει τη βία στους αγωνιστικούς χώρους και τελικά τα κατάφερε. Τι πρέπει να κάνει μια χώρα 30 χρόνια αργότερα για να μην φοβούνται οι γονείς να πηγαίνουν στα γήπεδα με τα παιδιά τους; Ας αναλογιστούν την απάντηση οι ιθύνοντες του ελληνικού αθλητισμού…

Καταληκτικά, στο φύλλο αγώνα οι διαιτητές της συνάντησης κατέγραψαν διακοπή του αγώνα ελέω εισβολής αγνώστων στο γήπεδο. Αναμένεται σύσκεψη της ΠΕΠΣΣ τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να αποφασιστεί ποια θα είναι η κατάληξη του τελικού…  Να σημειωθεί πως η εισβολή των αγνώστων στο κλειστό γυμναστήριο έγινε λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου 20λεπτου, στο οποίο Αθήνα90’ και Ηλιούπολη ήταν ισόπαλες χωρίς τέρματα. Πληροφορίες από την ΠΕΠΣΣ αναφέρουν ότι το παιχνίδι πρόκειται να συνεχιστεί από το σημείο που διακόπηκε, καθώς δεν υπήρχε υπαιτιότητα σε καμία από τις δυο ομάδες. Η ημερομηνία, η ώρα καθώς και ο τόπος διεξαγωγής του παιχνιδιού θα ανακοινωθούν στην επικείμενη συνεδρίαση της ΠΕΠΣΣ.

Νικόλας Παναγιώτης