ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΩΝ

0
504

Να πάρει τη νίκη που θα της χαρίσει την πρόκριση στην elite round θα επιδιώξει η Εθνική Παίδων στο τελευταίο ματς του 5ου προκριματικού ομίλου κόντρα στη διοργανώτρια Λετονία.

Η κρίσιμη αναμέτρηση θα διεξαχθεί την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 16:00 (Ελλάδας) στη Ρίγα, με διαιτητή τον Ανάρ Σαλμάνοφ (Αζερμπαϊτζάν), βοηθούς τους Μουμπαρίζ Χάσιμοφ (Αζερμπαϊτζάν)-Μπάλαζ Μπούζας (Ουγγαρία) και 4ο διαιτητή τον Σάντορ Τσάμπο (Ουγγαρία).

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Γεωργόπουλος θα έχει και τους 18 παίκτες στη διάθεσή του, αφού δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών ή τιμωριών λόγω καρτών. Στις τάξεις των νεαρών διεθνών επικρατεί αισιοδοξία για το θετικό αποτέλεσμα, καθώς διαθέτουν, όπως υποστηρίζουν, καλύτερο σύνολο από τους αντιπάλους, ενώ αναμένουν ότι η παρατεταμένη «γκίνια» στην τελική προσπάθεια θα λάβει τέλος στο κρισιμότερο ματς του ομίλου.

Η ελληνική ομάδα, που στα δύο προηγούμενα παιχνίδια είχε ισάριθμες «λευκές» ισοπαλίες με Ουκρανία και Σουηδία παρά τη ξεκάθαρη ανωτερότητά της, προκρίνεται απευθείας στην επόμενη φάση με νίκη, ενώ με ισοπαλία παίρνει το εισιτήριο πρόκρισης σε περίπτωση ήττας της Ουκρανίας από τη Σουηδία. Επίσης, με ισοπαλία της Ελλάδας και νίκη της Ουκρανίας, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα καταλαμβάνει την 3η θέση και θα περιμένει την ολοκλήρωση όλων των ομίλων για να προκύψουν οι πέντε καλύτερες τρίτες που θα περάσουν στην elite round. Τέλος, υπάρχει και το σενάριο οι δύο αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής να λήξουν ισόπαλοι, κάτι που σημαίνει ότι Ελλάδα και Ουκρανία θα ισοβαθμήσουν στη 2η θέση, με την καλύτερη επίθεση να καθορίζει την τελική κατάταξη.

Από την πλευρά τους, οι διοργανωτές θέλουν κι αυτοί τη νίκη για να τερματίσουν στη 2η ή την 3η θέση. Στην πρεμιέρα ηττήθηκαν 2-1 από τη Σουηδία και στη συνέχεια αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 με την Ουκρανία.

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ

Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ή περισσότερων ομάδων στον όμιλο, θα ισχύσουν κατά σειρά τα εξής κριτήρια:

-Περισσότεροι βαθμοί στους αγώνες μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων
-Καλύτερη διαφορά τερμάτων στους αγώνες μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων
-Καλύτερη επίθεση στους αγώνες μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων
-Καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλα τα ματς του ομίλου
-Καλύτερη επίθεση σε όλα τα ματς του ομίλου
-Λιγότεροι πόντοι από παρατηρήσεις και αποβολές ποδοσφαιριστών (κόκκινη κάρτα και αποβολή με δύο κίτρινες=3 βαθμοί, κίτρινη κάρτα=1 βαθμός)
-Κλήρωση

Τα κριτήρια ανάδειξης για πέντε καλύτερες τρίτες ομάδες από τους 13 ομίλους είναι κατά σειρά τα εξής:

-Περισσότεροι βαθμοί
-Καλύτερη διαφορά τερμάτων
-Καλύτερη επίθεση
-Λιγότεροι πόντοι από παρατηρήσεις και αποβολές ποδοσφαιριστών (κόκκινη κάρτα και αποβολή με δύο κίτρινες=3 βαθμοί, κίτρινη κάρτα=1 βαθμός)
-Κλήρωση

*Για την ανάδειξη των πέντε καλύτερων τρίτων ομάδων εξαιρούνται τα αποτελέσματα με την τελευταία στη βαθμολογία των ομίλων.