ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΟΥΡΔΟΥΚΟΥΤΑΣ: «ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ»

0
678

Για τα δύο φιλικά με αντίπαλο τη Ρουμανία στο Βουκουρέστι, μίλησε αποκλειστικά στο minifootballnews.gr, ο εκ των αρχηγών της Εθνικής μας ομάδας Σωκράτης Μουρδουκούτας.

Η Εθνική μπορεί να ηττήθηκε ισάριθμες φορές στη Βαλκανική πρωτεύουσα, ωστόσο ο 33χρόνος επιθετικός της Αθήνας 90 εμφανίστηκε αρκετά ικανοποιημένος από την απόδοση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, κυρίως στο πρώτο ματς:

«Αν και η ομάδα γνώρισε την ήττα και στους δύο αγώνες μόνο χρήσιμα συμπεράσματα μπορούμε να βγάλουμε από τα παιχνίδια. Ήταν δύο πραγματικά δυνατά τεστ για εμάς. Η Ρουμανία θεωρείται ομάδα ανωτέρου επιπέδου από τη δική μας. Σε λίγες μέρες (σ.σ. 28 Μαρτίου) μάλιστα θα αντιμετωπίσει την Ουκρανία για τα play-off του Παγκοσμίου Κυπέλλου,  οπότε είναι σημαντικό για εμάς να αντιμετωπίζουμε τέτοιους αντιπάλους», και πρόσθεσε « Στο πρώτο ματς δείξαμε πολύ καλά στοιχεία σαν ομάδα, αν αναλογιστούμε το μέγεθος και την αξία του αντιπάλου μας, ωστόσο στο δεύτερο παιχνίδι, τόσο η κούραση όσο και κάποιες δοκιμές, οδήγησαν στην ήττα».

Σχετικά με το αν η Εθνική Ελλάδος μπορεί κάποια στιγμή να βρεθεί στη τελική φάση μιας μεγάλης διοργάνωσης τόνισε: «Σίγουρα θα ήταν ότι καλύτερο. Βέβαια το επίπεδο του Futsal στην χώρα μας δεν είναι υψηλό, οπότε η αποστολή μας  για να το πετύχουμε θα είναι δύσκολη».

«Σαν Εθνική ομάδα δουλεύουμε περιστασιακά. Οι προπονήσεις μας γίνονται 1-2 φορές τον μήνα, καθώς λόγω πρωταθλήματος δίνουμε μεγαλύτερο βάρος στους αγώνες με τους συλλόγους μας. Πιστεύω πως έχουμε ανάγκη από αγώνες, ώστε να δείξουμε πιο ανταγωνιστικοί σαν ομάδα. Από εδώ και στο εξής θα συνεχίσουμε με φιλικούς αγώνες, πριν ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις μας.

 

Σταύρος Ιωαννάτος