ΣΩΘΗΚΕ ΧΑΡΗ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ!

0
391

Στις 11 Ιουνίου του 2004, Ο 85χρονος συνταξιούχος αγρότης Σέρεν Γκέλερστεντ οδηγούσε με το αυτοκίνητό του σε μια δασώδη έκταση της βόρειας Σουηδίας, σε έναν ερημικό δρόμο, όταν έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, το οποίο βγήκε εκτός δρόμου και έπεσε σε έναν γκρεμό.

Ο Γκέλερστεντ εγκλωβίστηκε στο σχεδόν κατεστραμμένο αυτοκίνητο, ανάμεσα στο τιμόνι και τη θέση του οδηγού, χωρίς να μπορεί να κουνηθεί. Σε μια τόσο ερημική περιοχή, οι πιθανότητες να τον βρει κάποιος και να τον βοηθήσει ήταν ελάχιστες.

Η αστυνομία κινητοποιήθηκε αμέσως, όπως και οι ντόπιοι Σάμι, που κατοικούν στην περιοχή. Ωστόσο, οι έρευνες απέβησαν άκαρπες, μέχρι που μια ομάδα αναζήτησης που είχαν συστήσει οι συγγενείς του άτυχου Γκέλερστεντ κατάφερε να τον εντοπίσει, 5 μέρες αργότερα. Προς έκπληξη και ανακούφιση όλων, ο 85χρονος άνδρας ήταν ακόμη ζωντανός, παρά το γεγονός ότι για 5 ολόκληρες μέρες δεν μπορούσε να κουνηθεί, να φάει ή να πιει νερό.

Όταν οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Γκέλερστεντ πώς κατάφερε να επιβιώσει, η απάντηση του 85χρονου σίγουρα δεν ήταν αυτή που περίμεναν: “Ήμουν στο κατώφλι του θανάτου. Δεν πίστευα ότι θα τα κατάφερνα. Όμως η νίκη κόντρα στην Βουλγαρία μου έσωσε τη ζωή. Ήμουν τόσο ενθουσιασμένος από το παιχνίδι, που ξέχασα τον πόνο μου. Δεν μπορούσα να πιω τίποτα παρά μόνο νερό βροχής και ήμουν απελπιστικά διψασμένος, αλλά η ομάδα μου έδωσε την καλύτερη “ένεση ηθικού” που θα μπορούσα να έχω”.

Τι είχε γίνει; Πολύ απλά, στις 14 Ιουνίου, τρεις μέρες μετά το ατύχημα, η εθνική ομάδα της Σουηδίας αγωνιζόταν με την αντίστοιχη της Βουλγαρίας, στα πλαίσια του τρίτου ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2004. Ο εγκλωβισμένος Σουηδός άκουσε την μετάδοση του αγώνα στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου του, και η εντυπωσιακή νίκη των Σουηδών με 5-0 επί της Βουλγαρίας, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν αυτή που του έσωσε τη ζωή.

 

Πηγή: football-stories.gr