ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΤΟ UEFA FUTSAL EURO 2016

0
588

Η Σερβία είναι η χώρα που θα διοργανώσει το 2016, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Futsal , όπως ανακοίνωσε η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA μετά και τη  συνεδρίασή της στη Κωνσταντινούπολη.Η UEFA αφού απέρριψε τις υποψηφιότητες της Βουλγαρίας και της ΠΓΔΜ προχώρησε στην επιλογή της Σερβίας κυρίως λόγω των σύγχρονων εγκαταστάσεων της. Η χωρητικότητας  6,000 θεατών Pionir Arena και η 18.386 θεατών Belgrade Arena είναι τα δύο στάδια στα οποία θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις της τελικής φάσης της διοργάνωσης.

Οι «πλάβι», φημίζονται για τη μεγάλη παράδοση που έχουν στο ποδόσφαιρο σάλας, καθώς έχουν συμμετάσχει σε 3 διοργανώσεις. Είναι η δεύτερη φορά που η χώρα της Βαλκανικής αναλαμβάνει την διεξαγωγή ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, καθώς τον περασμένο Μάιο πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι με απόλυτη επιτυχία και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Futsal  U-17.

Να σημειώσουμε πως η Κροατία ήταν η χώρα που φιλοξένησε  το τελευταίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα  που ολοκληρώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου, με την Εθνική ομάδα της Ισπανίας να επιβεβαιώνει το τίτλο του φαβορί κατακτώντας  τον 6ο της τίτλο. Η επόμενη διοργάνωση θα διεξαχθεί στην Αμβέρσα το 2014, για να ακολουθήσει δύο χρόνια αργότερα αυτή του Βελιγραδίου.