Στέφανος Σοϊλεμές: “Στη Σόφια με νέα πρόσωπα”

0
739

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής ομάδας futsal, Στέφανος Σοϊλεμές, μίλησε στο minifootballnews.gr για τους δύο ισάριθμους φιλικούς αγώνες που πρόκειται να δώσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στη Σόφια, με αντίπαλο το αντίστοιχο της Βουλγαρίας, το διήμερο 9-10 Ιουνίου. Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε ακόμη στους τελικούς της πρώτης κατηγορίας ανάμεσα σε Αθήνα ’90 και Ολυμπιάδα, τονίζοντας πως κατά τη γνώμη του, στο σημείο που έχουν φτάσει οι δύο ομάδες, εν τέλει θα επικρατήσει ίσως ο πιο τυχερός.

Αναλυτικά τα όσα μας δήλωσε:

Σχετικά με τα δύο φιλικά της Εθνικής απέναντι στη Βουλγαρία:

-Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη το πού θα διεξαχθούν τα δύο αυτά παιχνίδια. Πληροφορίες αναφέρουν πως θα γίνουν στην “Arena ARMEYC” της Σόφιας. Το μόνο γνωστό είναι πως θα ξεκινήσουν στις 18:00 το απόγευμα. Αυτή τη στιγμή δεν θέλω να αποκαλύψω τα ονόματα που θα συμπεριληφθούν στην αποστολή, εν μέσω και των τελικών του πρωταθλήματος. Μπορώ όμως να πω ότι η τελική κλήση θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα και σε αυτήν θα βρίσκονται 14 αθλητές μας.

Για να συνεχίσει σχολιάζοντας και τη δυναμικότητα του αντιπάλου:

-Εμείς θα πάμε εκεί και θα αγωνιστούμε με κάποια νέα πρόσωπα. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να δοκιμάσουμε ένα νεανικό σύνολο, ώστε να αρχίσουν και τα καινούργια παιδιά να μπαίνουν στο πνεύμα και στο κλίμα της Εθνικής. Η δυναμικότητα της Βουλγαρίας είναι παρόμοια με τη δική μας. Θα μπορέσουμε λοιπόν να αναμετρηθούμε σε επίπεδο οικείο προς εμάς και είμαι σίγουρος πως θα βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει της συνέχειας.

Δεν παρέλειψε φυσικά να καταθέσει τη γνώμη του για τους συναρπαστικούς τελικούς της Α’ Εθνικής ανάμεσα σε Αθήνα ’90 και Ολυμπιάδα:

-Είναι ξεκάθαρο νομίζω σε όλους, πως πρόκειται για τις δύο ποιοτικότερες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος. Πιστεύω πως στο τέλος (σ.σ. στο ματς της Κυριακής) θα επικρατήσει ο πιο τυχερός, καθώς εδώ που έχουν φτάσει είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς κάποια από τις δύο.

Για το αν θα έδινε έστω, ένα ελαφρύ προβάδισμα σε κάποια εκ των δύο:

-Ίσως, από το γεγονός και μόνο πως η Αθήνα ’90 είναι πιο συνηθισμένη σε τέτοιες καταστάσεις, να έδινα σε αυτήν ένα πολύ μικρό πλεονέκτημα. Η εμπειρία της είναι σίγουρα μεγαλύτερη, όμως θέλω να τονίσω και πάλι πως οι ομάδες αυτές δεν διαφέρουν ιδιαίτερα η μία από την άλλη. Έχουν και οι δύο τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία τους και η τελευταία μεταξύ τους αναμέτρηση θα είναι εξίσου αμφίρροπη όπως και οι προηγούμενες.

 

 

Λουκάς Κιοκτσόγλου