ΡΕΚΟΡ ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΛΚΑΟ!

0
431

Ο αριθμός των 350 γκολ ήταν το καταπληκτικό επίτευγμα που πραγματοποίησε το είδωλο του παγκοσμίου Futsal που ακούει στο όνομα Φαλκάο. 

Ο αειθαλής 36χρονoς πέτυχε το τέρμα ορόσημο στη νίκη της Βραζιλίας με 4-1 επί της Χιλής στο Διηπειρωτικό Κύπελλο και σκόραρε άλλες τρεις φορές -τερματίζοντας ως πρώτος σκόρερ στη σχετική κατάταξη στο τουρνουά- καθώς η Βραζιλία εξασφάλιζε το τρόπαιο.

Το τελευταίο αυτό επίτευγμα έρχεται μόλις ένα χρόνο μετά από τη στιγμή που ο Φαλκάο έγινε ο πρώτος Βραζιλιάνος σκόρερ στην ιστορία, φτάνοντας το μαγικό αριθμό των 337 τερμάτων στο δρόμο όπου ενέπνευσε την ομάδα του σε έναν παραμυθένιο θρίαμβο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ταϊλάνδης το 2012. Έκτοτε, έχει γίνει ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο ποδόσφαιρο σάλας, τίτλο τον οποίο κατέκτησε το Μάρτιο του 2010 ξεπερνώντας τον Μανοέλ Τομπίας με το 279ο γκολ του.

Τώρα οι οπαδοί της Βραζιλίας έχουν έναν ακόμη λόγο να πανηγυρίζουν για έναν άνθρωπο του οποίου τα επιτεύγματα που αφορούν το σκοράρισμα ξεκίνησαν πριν 15 χρόνια, τον Ιούνιο του 1998, και δεν υπάρχουν σημάδια πως θα σταματήσουν.

 

Στέλιος Ματαράς