Πρωταθλητές οι μικροί Μπιανκονέρι!

0
1054

Το πρωτάθλημα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Αττικής κατέκτησε η ομάδα Παίδων της Juventus Athens Academy. Οι μικροί άσοι του Γιάννη Παπαχρήστου επικράτησαν στον τελικό του ΑΟ Παιανίας με 2-0, με σκόρερ και των δύο τερμάτων τον Άγγελο Σταυρίδη, στον αγώνα που διεξήχθη στη Βάρη και “σήκωσαν” το πολυπόθητο τρόπαιο κατακτώντας την κορυφή! Αισίως 8 χρόνια συμπληρώνει η συνεργασία της Juventus Athens Academy με τα εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα και οι επιτυχίες της συγκεκριμένης ομάδας έχουν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα, αφού οι σημερινοί πρωταθλητές στην κατηγορία των Παίδων της ΕΠΣΑΝΑ, έχουν πανηγυρίσει στο παρελθόν τόσο την κούπα των Τζούνιορ, όσο και αυτήν στην κατηγορία των Παμπαίδων.

Η φιλοσοφία της Ακαδημίας δεν θα μπορούσε να διαφέρει από τη νοοτροπία των “Μπιανκονέρι” πάνω στην εκμάθηση και την εξέλιξη των ποδοσφαιριστών σε όλους τους τομείς, αφού στόχος είναι τα παιδιά να διδάσκονται πώς να αποδίδουν σωστό ποδόσφαιρο, με την προϋπόθεση ότι χαίρονται και απολαμβάνουν αυτό που κάνουν. Η τεχνογνωσία που χρησιμοποιείται από τη Juventus Athens Academy σε συνεργασία με τα εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα, προέρχεται απευθείας από το Τορίνο και την επίσημη λειτουργία της Γιουβέντους σε επίπεδο υποδομών. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα ιθύνοντες του ιταλικού συλλόγου επισκέπτονται την Ακαδημία τους στην Αθήνα για να παρακολουθήσουν τους μελλοντικούς πρωταγωνιστές των ελληνικών γηπέδων και όχι μόνο. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως δεν είναι λίγες και οι διακρίσεις των Γιουβεντίνων τόσο στα τουρνουά όπου λαμβάνουν μέρος, όσο και πρωταθλήματα της τοπικής ΕΠΣ, ενώ νεαροί παίκτες έχουν γίνει ήδη περιζήτητοι σε επαγγελματικές ομάδες.

Για την σπουδαία επιτυχία της κατάκτησης του παιδικού πρωταθλήματος της Ανατολικής Αττικής μίλησε ο μέντορας των παιδιών, Γιάννης Παπαχρήστου: “Μας χαροποιεί ιδιαίτερα αυτό που πετύχαμε καθώς πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα. Τα παιδιά το άξιζαν και με το παραπάνω. Πρωταρχικός μας στόχος είναι οι παίκτες μας να μαθαίνουν σωστό ποδόσφαιρο, όμως λόγω της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται έρχονται και τέτοιες επιτυχίες”. Την “πρωταθληματική” ομάδα Παίδων της Σχολής της Γιουβέντους αποτελούσαν οι: Αναστασίου, Κολοκυθάς, Τζιάτζιος, Φιστώρης, Αβράμπος, Ντελής, Μπρίνιας, Λουκάς, Τριανταφυλλίδης, Σταυρίδης, Τσαλάκος, Τσιμπούρης, Καναβός, Χριστοδούλου, Κουτέλης, Γατζούλας, Παναγιώτου, Ηλιόπουλος.