«Περπατάω με δυσκολία λόγω του ποδοσφαίρου… »

0
2143

Ο θρύλος της Φιορεντίνα και του αργεντίνικου ποδοσφαίρου, δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών για την πατρίδα του πίσω από τον Λιονέλ Μέσι με 56 τέρματα σε 78 αναμετρήσεις με το εθνόσημο, τόνισε ότι λόγω της πίεσης που άσκησε κι εκείνος στον οργανισμό του όντας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, έκανε κακό στα πόδια του και το αντικρίζει τώρα, όσο μεγαλώνει.

«Όταν κάποτε είχα πει ότι δεν μου άρεσε το ποδόσφαιρο, το είχα κάνει για να προστατεύσω τον εαυτό μου από τον Τύπο και την πίεση από τον κόσμο…Το είπα για να σταματήσουν να με ρωτούν συνεχώς για πράγματα. Οι προπονήσεις ήταν υπερβολικές και σκληρές. Έπαιζα στην Ιταλία στις πολύ καλές μέρες του ποδοσφαίρου της χώρας…Υπήρχε πολλή πίεση απ’ όλους και όλοι μιλούσαν για το ποδόσφαιρο, πράγμα που το έβρισκα πλέον βαρετό.

Όταν ήμουν νεότερος, δεν ήμουν τόσο ενθουσιασμένος με το ποδόσφαιρο, όμως το άθλημα αυτό έγινε ο τρόπος ζωής μου. Ζούσα κι ανέπνεα για το ποδόσφαιρο. Τώρα πλέον έχω πρόβλημα, περπατάω με δυσκολία και με πόνους γιατί έδινα πολλά περισσότερα από αυτά που έπρεπε κάθε φορά.

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Αγαπούσα να παίζω ποδόσφαιρο, αλλά δεν μου άρεσαν ποτέ οι συνεντεύξεις, οι διαμάχες και τα υπόλοιπα που συνδέονταν με το ποδόσφαιρο…» ήταν τα λόγια του «Μπατιγκόλ».