ΠΑΟΚ-ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

0
498

Όσο περνούν τα χρόνια το γυναικείο ποδόσφαιρο απασχολεί όλο και περισσότερους ανθρώπους. Ήδη στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο, έχει μεγάλη απήχηση. Η χώρα μας κινείτε με πιο αργούς ρυθμούς στα πρότυπα των υπόλοιπων χωρών του πλανήτη, ωστόσο και εδώ το γυναικείο ποδόσφαιρο έχει πραγματοποιήσει μεγάλη πρόοδο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Αυτό το γεγονός κάνει επιτακτική την ανάγκη να υφίστανται ακαδημίες μικρών κοριτσιών προκειμένου να αποτελέσουν το μέλλον του χώρου.Σε αυτή τη λογική βρίσκεται και η γυναικεία ομάδα του ΠΑΟΚ, η κορυφαία ομάδα στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, η οποία από το 2006 λειτουργεί τμήματα υποδομών με κορίτσια.

Αυτή τη στιγμή στην ακαδημία του ΠΑΟΚ βρίσκονται σχεδόν 50 κορίτσια, τα οποία προπονούνται σε τέσσερεις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, δυο γήπεδα 5χ5, ένα 8χ8 και ένα 11χ11, τα οποία διαθέτουν πλαστικό χλοοτάπητα.

Στόχος του υπεύθυνου της ακαδημίας, κύριου Γιώργου Προύσαλη, είναι να προσελκύσει στην ακαδημία του συλλόγου όσα κορίτσια ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με το άθλημα είτε επαγγελματικά είτε ως χόμπι, κι όσα κορίτσια ξεχωρίσουν με το ταλέντο τους, να προωθηθούν στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ.

Νικόλας Παναγιώτης