ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ «ΑΙΑΝΤΑ»

0
284

Οι ακαδημίες του Άγιαξ είναι δίχως αμφιβολία οι πιο επιτυχημένες που έχουν υπάρξει ποτέ στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, όπως ο Κρόιφ, ο Φαν Μπάστεν και ο Ράικαρντ έχουν αναδειχθεί από τα σπλάχνα της ομάδας, με την παράδοση να συνεχίζεται με σταθερά βήματα μέχρι και σήμερα.

Το άμεσο μέλλον του συλλόγου είναι η ομάδα νέων, από την οποία κάθε χρόνο 2 με 3 ποδοσφαιριστές παίρνουν τον δρόμο για την επαγγελματική ομάδα και την στελεχώνουν με απόλυτη επιτυχία. Την σεζόν 2011 – 2012 οι μικροί του «Αίαντα», κατέκτησαν το πρωτάθλημα Ολλανδίας  και φέτος συμμετείχαν στο Next Gen Series (το Champions League των νέων) που διεξάγεται υπό την αιγίδα της UEFA. Μάλιστα, στην φάση των ομίλων αντιμετώπισαν τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Τσέλσι και Μόλντε καταφέρνοντας να πάρουν και την πρόκριση  για την φάση των «16» όπου θα βρουν απέναντί τους την Άστον Βίλα.

Το αγωνιστικό στυλ, που εφαρμόζει ο προπονητής της ανδρικής ομάδας Φραντ Ντε Μπουρ, με το 4-3-3 και το επιθετικό ποδόσφαιρο, ακολουθούν και οι ερασιτέχνες οι οποίοι έχουν ταυτιστεί πλέον με τον συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού. Αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές βρίσκονται στα υπόψιν του Ολλανδού τεχνικού, με τους Κούιπερς και Φίσερ να έχουν ήδη κληθεί στην πρώτη ομάδα του «Αίαντα».

Στόχος του ιστορικού συλλόγου είναι να καταφέρνει να «βγάζει» όσο το δυνατόν περισσότερους ποδοσφαιριστές από τα φυτώρια του και στην συνέχεια να τους πουλάει σε μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους αποφέροντάς του τεράστια οικονομικά οφέλη.

 

Νεκτάριος Ανδρεαδάκης