ΟΙ «ΝΑΥΑΓΟΙ» ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ- του Γεωργιου Συναδινου

0
502

Στο ποδόσφαιρο, όπως συμβαίνει και στην ζωή, υπάρχει η ώρα της φλόγας και η ώρα της στάχτης, με τη μόνη διαφορά ότι στο ποδόσφαιρο η ώρα της φλόγας μπορεί και πρέπει να είναι παντοτινή.

Για να διατηρήσουμε αυτή τη φλόγα άσβεστη και δυνατή, επιβάλλεται, όλοι όσοι υπηρετούμε το ποδόσφαιρο, να είμαστε ενωμένοι, να συνεργαζόμαστε μεταξύ μας και να βοηθά ο ένας τον άλλον.  Επίσης, επιβάλλεται να γνωρίζουμε ότι το ποδόσφαιρο είναι αληθινό, ότι ανθεί μακριά από την υποκρισία, την ψευτιά, την αλαζονεία, τον κακό εγωϊσμό και κυρίως τον φανατισμό των οπαδών.

Ο φανατισμός είναι μόνο ένα βήμα από την βία και την στάχτη που όλοι κυριολεκτικά βιώσαμε στο ντέρμπι των αιωνίων της 18ης Μαρτίου 2012. Τι, ποιος ή ποιοι είναι υπεύθυνοι γι’ αυτήν την κατάντια, είναι ένα θέμα που απασχολεί κυρίως τους αρμόδιους φορείς, που ασχολούνται με την τήρηση των νόμων.

Εμάς μας απασχολεί μόνο το «ναυάγιο» των ομάδων του ελληνικού ποδοσφαίρου, διότι εάν συγκρίνουμε μεγάλες Π.Α.Ε., που στο παρελθόν είχαν διαπρέψει στο εθνικό και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, με τη σημερινή πραγματικότητα, τότε θα καταλάβουμε όλοι, ότι όλα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι των αιωνίων και όχι μόνο, σε μεγάλο ποσοστό, είναι αποτέλεσμα της κακής αγωνιστικής εικόνας των ομάδων μας γενικά και στην προκειμένη περίπτωση των γηπεδούχων, με τους οπαδούς τους να μην αντέχουν την αλήθεια και να ξεσπούν σε ότι έβρισκαν μπροστά τους, έμψυχο ή άψυχο.

Η κρίση που όλοι βιώνουμε, δεν πρέπει να επηρεάζει το ποδόσφαιρό μας. Υπάρχει λύση και αυτή είναι να δείξουν οι ομάδες μας εμπιστοσύνη στους νέους, στα ταλέντα, που χάνονται από την αδιαφορία των παραγόντων, οι οποίοι αγνοούν παραδείγματα, όπως αυτό της Μπαρτσελόνα, του Άγιαξ, της συντριπτικής πλειοψηφίας των ομάδων της Λατινικής Αμερικής και ψάχνουν εναγωνίως να βρουν πόρους για ν’ αγοράσουν ξένους ποδοσφαιριστές αμφιβόλου αξίας.

Ασφαλώς και πρέπει να βελτιωθούμε σε επίπεδο σχολών προπονητών ποδοσφαίρου, διότι, κατά τη γνώμη μας, οι σχολές προπονητών ποδοσφαίρου στη σημερινή τους μορφή, κάθε άλλο παρά βοηθούν τους νέους μας να αναδείξουν το ταλέντο τους.

Για μια ακόμη φορά θα πούμε ότι, εάν θέλουν οι ομάδες μας να ξεφύγουν από τη μιζέρια και το οικονομικό αδιέξοδο, επιβάλλεται να δείξουν εμπιστοσύνη στους νέους της πατρίδος μας και όχι στους ακριβοπληρωμένους «άσους», που χρησιμοποιούν τις ομάδες μας ως «σκαλοπάτι» για μια καλή μεταγραφή, ή για να βάλουν τα τελευταία ένσημα στην καρίερα τους.

Το ταλέντο ασφαλώς και περισσεύει στην χώρα μας. Ο καλός θεός δεν κάνει διακρίσεις και όπως συμβαίνει και στη ζωή, έτσι και στο ποδόσφαιρο υπάρχουν προβλήματα. Όμως όλα τα προβλήματα έχουν τη λύση τους. Λίγος κοινός νους, λίγη συνεργασία, πολύ αγάπη και είμαστε σίγουροι ότι θα κατακτήσουμε ως χώρα τη θέση που μας ανήκει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Π.Π.Ε.)

www.seniorcoach.gr