ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ-«Η ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΑ»

0
576

Αποκλειστική συνέντευξη στο minifootballnews.gr παραχώρησε ο υπεύθυνος της ακαδημίας του ΑΠΟΕΛ, κ. Νίκος Χαραλάμπους, ο οποίος βρέθηκε στο Σοφικό Κορινθίας, όπου έλαβε μέρος στο ποδοσφαιρικό τουρνουά «Ranch Super Soccer Cup» η ακαδημία της ομάδας. Ο κύριος Χαραλάμπους έκανε λόγο για τον τρόπο λειτουργίας της ακαδημίας της Κυπριακής ομάδας, καθώς επίσης και για το πώς μπορεί να βοηθήσει την πρώτη ομάδα τα επόμενα χρόνια. Συνακόλουθα, δήλωσε ότι η φετινή πορεία του ΑΠΟΕΛ στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν ήταν καθόλου τυχαία και πως στόχος της ομάδας είναι κάθε χρόνο η κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Κύπρο, έτσι ώστε να έχει την ευκαιρία να αγωνίζεται στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο minifootballnews.gr ο υπεύθυνος της ακαδημίας του ΑΠΟΕΛ, Νίκος Χαραλάμπους:

Για την ακαδημία του συλλόγου:

«Αυτή τη στιγμή ο ΑΠΟΕΛ μετράει στην ακαδημία του περίπου 600 παιδιά από όλη την Κύπρο. Η βάση της ακαδημίας βρίσκεται στη Λευκωσία στο Αρχάγγελο, όπου εκεί προπονείται και η πρώτη ομάδα του ΑΠΟΕΛ. Έχουμε δημιουργήσει δυο κατηγορίες, μια με τα παιδιά που έχουν τις προδιαγραφές να γίνουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και μια με παιδιά που τους αρέσει το ποδόσφαιρο και το βλέπουν ως χόμπι».

Για το αν μπορεί μελλοντικά η Κυπριακή ομάδα να βασιστεί σε παιδιά από τις υποδομές:

«Στην ακαδημία μας υπάρχουν πολλά ταλέντα. Στόχος μας είναι αυτά τα ταλέντα να τα προωθήσουμε μελλοντικά στην πρώτη ομάδα έτσι ώστε να υπάρχει ένας κορμός από Κύπριους ποδοσφαιριστές και να μπορεί η ομάδα να βασιστεί πάνω σε αυτούς».

Για τη συμμετοχή στο τουρνουά «Ranch Super Soccer Cup»:

«Ως στόχο έχουμε να φύγουμε από τα κυπριακά δεδομένα. Έτσι λοιπόν θέλουμε να συμμετέχουμε σε διοργανώσεις έξω από την Κύπρο. Για αυτό το λόγο λάβαμε μέρος στο τουρνουά του Σοφικού στο οποίο συμμετείχαν ομάδες από όλη την Ελλάδα. Ήρθαμε με πέντε ηλικιακά τμήματα και με αποστολή σχεδόν 150 ατόμων. Αγωνιστικά τα πήγαμε πολύ καλά. Είμαστε ικανοποιημένοι από την απόδοση των παιδιών μας».

Για τη φετινή πορεία του ΑΠΟΕΛ στην Ευρώπη:

«Ο ΑΠΟΕΛ συμμετείχε για δεύτερη φορά στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Αυτό δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Φέτος φτάσαμε στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο και αυτό έγινε παραδεκτό από όλη την Ευρώπη. Στην ακαδημία μας υπάρχουν τα κατάλληλα ταλέντα έτσι ώστε να έρθουν παρόμοιες διακρίσεις και στο μέλλον».

Για το στόχο της ομάδας του ΑΠΟΕΛ:

«Στόχος του ΑΠΟΕΛ είναι να κατακτάει κάθε χρόνο το πρωτάθλημα στην Κύπρο, έτσι ώστε να παίρνει μέρος στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί στόχος μας είναι να προκρινόμαστε στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και από εκεί και πέρα να πραγματοποιούμε καλές εμφανίσεις, όπως και τις δυο προηγούμενες φορές που συμμετείχαμε».

Νικόλας Παναγιώτης