ΜΠΕΛΤΣΙΔΗΣ: ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ

0
665

Ο προπονητής της Αθήνας ‘90 Απόστολος Μπελτσίδης, σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο www.minifootballnews.gr ενόψει του παραδοσιακού ντέρμπι κόντρα στον Δούκα τη Δευτέρα, αναφέρεται στο μεγάλο ντέρμπι, στη φετινή εικόνα της Αθήνας ‘90 και για την ποιότητα του ποδοσφαίρου σάλας στην Ελλάδα γενικότερα.

Πιο αναλυτικά, ο προπονητής των «πρασίνων» θεωρεί πως είναι από τα κορυφαία παιχνίδια του πρωταθλήματος κάθε χρόνο και παράλληλα μία διαφήμιση για το χώρο του αθλήματος στο ευρύ κοινό. Η ομάδα είναι έτοιμη, προετοιμασμένη για το ματς, δεν υπάρχουν τραυματισμοί και απουσίες, δεν έχουν άγχος, διότι πλέον η σημασία του συγκεκριμένου αγώνα είναι γνωστή σε όλους χρόνια τώρα. Αν και προέρχεται από μία ισοπαλία με το Μινώταυρο την περασμένη Δευτέρα, αυτό δεν τους επηρεάζει καθόλου, γιατί «τα ντέρμπι έχουν καθαρά τη δική τους σημασία», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τη φιλοσοφία της ομάδας, ο κ. Μπελτσίδης δήλωσε πως γίνεται αξιοποίηση των χαρακτηριστικών της, που είναι η δύναμη, η ταχύτητα και η πίεση προς τους αντιπάλους τους. Επίσης γίνεται πολύ καλή δουλειά στις ακαδημίες καθώς το 70% των παικτών που αγωνίζονται στην πρώτη ομάδα προέρχονται από εκεί. Ήδη υπάρχουν στο ρόστερ της ομάδας 5 παίκτες από τις ακαδημίες, όπου ο καθένας έχει συμμετάσχει σε 2 παιχνίδια τουλάχιστον. Οι προπονητές προσπαθούν να περάσουν σε όλους τους νέους αθλητές τη φιλοσοφία της ομάδας και του ποδοσφαίρου σάλας γενικότερα, αλλά και να τους βοηθήσουν όσο μπορούν σε αγωνιστικό επίπεδο. Σχετικά με το επίπεδο του ποδοσφαίρου σάλας στην Ελλάδα, πιστεύει πως δεν υπάρχει ανταγωνισμός, σε υψηλό επίπεδο τουλάχιστον, χωρίς να σημαίνει πως δεν μπορεί να επιτευχθεί. Αν και υπάρχουν μερικές ομάδες που είναι πολύ καλές, όπως ο Δούκας, ο Μινώταυρος, η Ολυμπιάδα, ακόμα και οι Γυπαετοί που αποχώρησαν από το πρωτάθλημα ήταν επίσης καλή ομάδα. Όμως είναι ευχάριστο το γεγονός ότι ακόμα και οι “μικρές” ομάδες είναι εξίσου ανταγωνιστικές, καθώς προσπαθούν σε κάθε παιχνίδι να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.