ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Η ΝΟΥΜΕΡΟ 1 ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

0
307

Όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες φημίζονται αν μη τι άλλο για  τις πρωτοκλασάτες ακαδημίες τους.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θεωρείται από πολλούς η καλύτερη ομάδα της Αγγλίας με τις πιο επιτυχημένες ταυτόχρονα ακαδημίες στο Νησί.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν ανέκαθεν παράδοση στην παραγωγή παικτών. Σπουδαίοι παίκτες όπως οι Ντάρεν Φλέτσερ, Τζόνι Έβανς , Τόμ Κλέβερλι και Ντάνι Γουέλμπεκ αναδείχθηκαν από τα φυτώριά της και ακόμα αποτελούν σημαντικά μέλη της. Φυσικά και οι δύο σημαίες της ομάδας Ράιαν Γκίγκς και Πόλ Σκόουλς είναι προϊόντα των ακαδημιών των «μπέμπηδων», δεν έφυγαν ποτέ από τον σύλλογο που ξεκίνησαν και όπως φαίνεται θα παραμείνουν σε αυτόν μέχρι… να κρεμάσουν τα παπούτσια τους.

Ολόκληρη η Πρέμιερ Λιγκ κατακλύζεται επίσης από παίκτες που προέρχονται από τα σπλάχνα της Γιουνάιτεντ, όπως οι Φρέιζερ Κάμπελ της Κάρντιφ και Ράιαν Σόκρος της Σάντερλαντ. και Ρόμπι Σάβατς.

Τέλος, μεγάλοι άσοι στην ιστορία της ομάδας και του αγγλικού ποδοσφαίρου σαν τους Σερ Μπόμπι Τσάρλτον, Μάρκ Χιουζ, Νίκι Μπάτ, Γουές Μπράουν, Ντέιβιντ Μπέκαμ και Γκάρι Νέβιλ είναι ορισμένοι από τους πολλούς κρίκους της αλυσίδας παραγωγής παικτών της Μάντσεστερ.

Στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2012 από έρευνα αγγλικής ιστοσελίδας  για τις πιο παραγωγικές ακαδημίες του κόσμου, προέκυψε πως οι «κόκκινοι διάβολοι» είναι η μόνη ομάδα από την Αγγλία που βρίσκεται μέσα στην πρώτη δεκάδα της λίστας κατέχοντας μάλιστα την πέμπτη θέση.

 

Αντώνης  Διβόλης