Λευτέρης Βελέντζας: “Το πρωτάθλημα καθιστά τη χρονιά απολύτως επιτυχημένη”

0
858

Ο προπονητής της ομάδας Κ19 του Απόλλωνα Σμύρνης, Λευτέρης Βελέντζας, που πρόσφατα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στην κατηγορία των Νέων της Φούτμπολ Λιγκ, μίλησε στο minifootballnews.gr για την επιτυχημένη σεζόν που αφήνει πίσω το τμήμα του. Αναφέρθηκε στα βήματα εξέλιξης που κάνει ο σύλλογος το τελευταίο διάστημα, ενώ έθεσε και τους στόχους του Απόλλωνα για την επόμενη χρονιά.

Αναλυτικά τα όσα μας μετέφερε:

Eκτός από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ήταν γενικότερα μια επικοιδομιτική χρονιά για το τμήμα σας;

Όταν βγαίνεις πρωταθλητής, είναι ένα γεγονός που από μόνο του κάνει τη χρονιά ιδιαίτερα επιτυχημένη. Αυτές οι στιγμές είνα λίγες στο ποδόσφαιρο, όμως μένουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη. Από κει και πέρα, στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας για τη νέα περίοδο πρόκειται να βρίσκονται ορισμένα από αυτά τα παιδιά και αυτό επίσης είναι σημαντικό και δείχνει την πρόοδο που έχουμε κάνει.

Υπάρχει ήδη αρκετό υλικό στην Κ19 που να μπορεί να στελεχώσει μελλοντικά την αντρική ομάδα του Απόλλωνα;

-Γίνεται τιτάνια προσπάθεια από τη διοίκηση και τον κο Μονεμβασιώτη, αλλά και από το μεγάλο μας χορηγό, τους φούρνους Βενέτη, ώστε να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Να επανδρώσουμε δηλαδή στο άμεσο μέλλον την πρώτη ομάδα με ποδοσφαιριστές προερχόμενους από την ακαδημία μας. Είναι κάτι που ο Απόλλωνας έχει πολλά χρόνια να κάνει και ευελπιστούμε πως εν τέλει θα το πετύχουμε.

Πώς κρίνετε το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος Νέων της Φούτμπολ Λιγκ;

Στο φετινό πρωτάθλημα έλαβαν μέρος μερικές πολύ δουλεμένες ομάδες. Για παράδειγμα αξιόλογα σύνολα ήταν η Καλλιθέα, ο Αχαρναϊκός, αλλά και ο Εργοτέλης μέχρι τη στιγμή που αποχώρησε. Η δυναμικότητα των αντιπάλων μας αμέσως δίνει μεγαλύτερη αξία στο κατόρθωμά μας.

Η συμμετοχή στην κατηγορία των Νέων της Σούπερ Λίγκ, μέσω μιας ενδεχόμενης ανόδου της Α’ ομάδας, θα ήταν για σας μία έξτρα πρόκληση;

Δεν τίθεται ζήτημα στο ότι θέλουμε διαρκώς να δοκιμάζουμε τις δυνάμεις μας στο υψηλότερο επίπεδο. Η πρώτη ομάδα έκανε την προσπάθειά της για την άνοδο στη Σούπερ Λίγκ και παρότι δεν τα κατάφερε, είμαστε αισιόδοξοι. Γίνονται κινήσεις από το σωματείο ώστε να βελτιωθεί σε όλους τους τομείς και τρανή απόδειξη σε αυτό, είναι η πρόσφατη παρουσίαση των νέων γραφείων του συλλόγου. (σ.σ. Ο Απόλλων Σμύρνης εγκαινίασε πριν από λίγες μέρες τα νέα του γρραφεία, που πλέον στεγάζονται επί της Λεωφόρου Κηφισίας).

-Ο ανταγωνισμός στη Φούτμπολ Λιγκ από τη νέα σεζόν ανεβαίνει, με την παρουσία ομάδων όπως ο Άρης και ο ΟΦΗ. Πού πρέπει να βάλει τον πήχη ο Απόλλων;

Το ιστορικό υπόβαθρο του Απόλλωνα δεν μας επιτρέπει να σκεφτούμε κάτι διαφορετικό από τον προβιβασμό στην πρώτη κατηγορία. Σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους, αλλά δεν τους φοβόμαστε. Η άνοδος είναι ο μοναδικός μας στόχος.

Λουκάς Κιοκτσόγλου