ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ: ΜΕ ΜΕΘΟΔΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0
327

Στην ευρύτερη περιοχή του Λαυρίου δραστηριοποιούνται οι ακαδημίες της Λαυρεωτικής.

Σύμφωνα με τον υπέυθυνο Άκη Παπακωνσταντίνου, οι ακαδημίες με την σημερινή τους μορφή λειτουργούν από το 2008 καθώς το 2004 υπολειτουργούσαν. Ο αριθμός των παιδιών που υπάρχουν είναι περίπου 110 με ηλικίες από πέντε ετών έως δεκαέξι ετών.

Οι προπονήσεις των ακαδημιών πραγματοποιούνται στο δημοτικό στάδιο του Λαυρίου το γήπεδο “Π. Βογιατζής”, την χρήση του οποίου έχει αποκλειστικά η ομάδα.

Τα προβλήματα δεν λείπουν, καθώς οι άνθρωποι των ακαδημιών προσπαθούν μόνοι τους να βρουν λύσεις γύρω από προβλήματα. Ένα από αυτά είναι το γεγονός πως στο γήπεδο δεν υπάρχουν τουαλέτες και κυλικείο για το κοινό, ενώ έχουν κλαπεί και οι σχάρες γύρω από τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου οι οποίες και θα αντικατασταθούν μετά από ένα χρόνο. Ήδη έχουν σημειωθεί μικροτραυματισμοί παιδιών και άλλων ανθρώπων που πηγαίνουν για να αθληθούν στο γήπεδο, με τους ανθρώπους του συλλόγου να τονίζουν πως λειτουργούν και καλύπτουν τα έξοδα μόνοι τους χωρίς τη βοήθεια της πολιτείας.

Οι στόχοι της ακαδημίας είναι αρχικά η σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών, και στην συνέχεια να καταφέρουν να αθληθούν, να περάσουν καλά, και μέσα από αυτά να γνωρίσουν τα βασικά στοιχεία του ποδοσφαίρου όπως την συναδελφικότητα την αλλυλεγγύη μεταξύ τους καθώς και την αγάπη για το άθλημα. Επίσης υπάρχει και η επιθυμία μακροπρόθεσμα να αναδειχθούν ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες στην πρώτη ομάδα. Ο στόχος αυτός έχει επιτευχθεί διότι βασικά στελέχη της πρώτης ομάδας που έχουν βγει από τα σπλάχνα των ακαδημιών, και είναι δεκαπέντε και δεκαέξι ετών, βρίσκονται στην πρώτη ομάδα και πρωταγωνιστούν.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι άνθρωποι των ακαδημιών χρησιμοποιούν μεγαλύτερους παίκτες ως πρότυπο για τα νέα παιδιά, κυρίως για την συμπεριφορά τους και για αυτά που έχουν πετύχει μέσα από την προσπάθεια και όχι για το γενικότερο lifestyle.

Το προπονητικό τιμ των ακαδημιών αποτελούν οι Θωμάς Βουκελάτος, Χρήστος Ανδρεόπουλος, Βασίλης Πόχος, Χρήστος Τριανταφύλλης.

 

Θάνος Καπενής