Λίγο ρακή, λίγο θάλασσα και το… τόπι μου

0
649

Εκτός από πολύ καλή τσικουδιά και τον πατροπαράδοτο ντάκο, στο Ηράκλειο Κρήτης θα βρει κανείς κι ένα από τα πιο σύγχρονα και άρτια οργανωμένα αθλητικά κέντρα της χώρας. Το «Lido soccer club», λοιπόν, διαθέτοντας ένα γήπεδο 11×11, με χλοοτάπητα 5ης γενιάς (προδιαγραφών UEFA), το μοναδικό σκεπαστό 8×8 στην Ελλάδα, καθώς και άλλα δύο γήπεδα ιδίων διαστάσεων με ασφαλή αντικραδασμικά χαρακτηριστικά, που εξασφαλίζουν στους αθλητές ασφάλεια και προστασία από τραυματισμούς, αποτελεί ένα αθλητικό «στολίδι» στο νησί του Μινώταυρου, κι έναν προορισμό που μένει αξέχαστος σε κάθε επισκέπτη. Στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, υπάρχει επίσης ένα εντυπωσιακό καφέ-εστιατόριο, ιδανικό για πάρτυ, βαπτίσεις, γάμους και πάσης φύσεως εκδηλώσεις, με εξαιρετικά διαμορφωμένους χώρους και κλιματιζόμενη αίθουσα.

Η ακαδημία ποδοσφαίρου που εδρεύει εκεί, απαρτίζεται από παιδιά 4-14 ετών, με την Lido soccer, να διαθέτει και δύο ομάδες Ανδρών (την ομώνυμη F.C Lido και την Δόξα F.C.), οι οποίες στελεχώνονται κυρίως με τους νεαρούς που βγαίνουν από τα «σπλάχνα» της, βοηθώντας παράλληλα τους μικρούς της παίκτες, να ανδρωθούν ποδοσφαιρικά.

Κοντά στα παιδιά είναι οι πτυχιούχοι προπονητές, με πλούσιες γνώσεις και άκρως ενδιαφέροντα βιογραφικά, Αντώνης Καφούσης, Μιχάλης και Δαυίδ Φραγκιαδάκης, Μάριος Σηφάκης, Μιχάλης Πυροβολάκης κι ο προπονητής τερματοφυλάκων, Νίκος Μαθιουδάκης. Στα πιο ψηλά στρώματα της σχετικής πυραμίδας, βρίσκεται ο διευθυντής της ακαδημίας, Δημήτρης Παπαδόπουλος, με 12ετή παρουσία στα «τσικό» του ΟΦΗ και 4ετή στους… πιτσιρικάδες του Εργοτέλη, κι ο απόφοιτος της προπονητικής σχολής Κολωνίας, Κωνσταντίνος Καλπακίδης.

Η ακαδημία του Lido soccer, στην προσπάθειά της δώσει στους νεαρούς ποδοσφαιριστές της, μία διέξοδο προς τα εκτός του νησιού, μεγάλα σωματεία της χώρας, ήρθε σε συνεργασία με τον ΠΑΟΚ στις αρχές Δεκεμβρίου του 2013, αποτελώντας έκτοτε τον βασικό πυλώνα ανάπτυξης του Δικέφαλου του Βορρά στην Κρήτη.

Ο επαγγελματισμός επομένως, σε αυτήν την κοιτίδα ποδοσφαιρικού ταλέντου και αθλητικών αξιών, δεν περιορίζεται στον ακριβό εξοπλισμό και στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του «Lido soccer club», αλλά απλώνεται σαν κισσός σε κάθε οργανωτικό και διοικητικό κομμάτι του κλαμπ.

 

Bασίλης Δημόπουλος