ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΝΑΣ – «ΑΜΕΣΗ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ»

0
223

Στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ παραβρέθηκε χθες το απόγευμα ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ελπίδων Κώστας Τσάνας, μίλώντας στους σπουδαστές για τον τρόπο δομής της ΕΠΟ, καθώς και για τον τρόπο λειτουργίας των Εθνικών ομάδων.

Ο ίδιος έδωσε μεγάλη έμφαση στην νέα προσπάθεια που γίνεται από την ομοσπονδία και το Φερνάντο Σάντος για τη συλλογή «ταλέντων» που θα στελεχώσουν την ομάδα των ανδρών με την πάροδο των χρόνων. Όπως ανέφερε, έχει δημιουργηθεί για πρώτη φορά η εθνική ομάδα U-15, με πρωταρχικό στόχο τα νέα παιδιά να μάθουν τη κατάλληλη νοοτροπία και φιλοσοφία προκειμένου να κάνουν όλο τον κύκλο των εθνικών ομάδων. 

«Στην στελέχωση της U-15 περιλαμβάνεται μία μεγάλη διαδικασία σε όλα «τα μήκη και τα πλάτη» της Ελλάδας. Αρχικά,η πρώτη επιλογή των ποδοσφαιριστών γίνεται από τις ενώσεις. Σε επόμενο στάδιο λαμβάνουν δράση οι μικτές των περιφερειών και αργότερα οι μικτές ζωνών. Τέλος, οι κορυφαίοι 44 φτάνουν σε εθνικό επίπεδο και 25 καταφέρνουν να φορέσουν το εθνόσημο. Αξίζει να σημειωθεί ότι αν ένας παίκτης δεν είναι στους 44 και βελτιώσει τις επιδόσεις του ,μπορεί να βρεθεί στην τελική 25άδα», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναφορικά με την διαδικασία επιλογής των ποδοσφαιριστών.

Τέλος, ανέφερε κάθε προπονητής είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του καθώς και η συνεργασία της εθνικής ανδρών με όλα τα μικρότερα κλιμάκια είναι άμεση.

 

Τάσος Ξενόπουλος