ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΗΣ… “FULECO”

0
250

Αναμονή τέλος. Η επίσημη μασκότ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 στα γήπεδα της Βραζιλίας, έχει πλέον όνομα και αυτό είναι “Fuleco”.

Δύο εκατομμύρια Βραζιλιάνοι επέλεξαν ανάμεσα σε τρία υποψήφια ονόματα, κατά τη διάρκεια τρίμηνης ψηφοφορίας, με το «Fuleco» να συγκεντρώνει το 48% των ψήφων έναντι 31% του “Zuzeco” και 21% του “Amijubi”.

Το όνομα “Fuleco” είναι ένα πάντρεμα των λέξεων “futebol” και “ecologia”. Αντιπροσωπεύει απόλυτα τον τρόπο με τον οποίο το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA μπορεί να συνδυάσει και τα δύο , για να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να συμπεριφέρονται με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον.

Από πρόσφατη έρευνα της Παγκόσμιος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου προέκυψε πως οι λέξεις – φράσεις που, σύμφωνα με τους Βραζιλιάνους, περιγράφουν  με τον πιο γλαφυρό τρόπο τη «νικήτρια» μασκότ είναι «φύση», «φιλική» και «πάθος για ποδόσφαιρο».

Τρία στοιχεία, που ανέκαθεν ήταν συνυφασμένα με τη χώρα της Λατινικής Αμερικής και τους κατοίκους της που περιμένουν όσο τίποτε άλλο την μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου.  

 

Σταύρος Ιωαννάτος