Θανάσης Καραγκούνης

0
313

«Ευκαιρίες στα νέα παιδιά»

Ο Θανάσης Καραγκούνης μίλησε στον NovasportFM και στην εκπομπή Next Generation, με την Μάρω Πόθα και τον Νίκο Χαραλαμπόπουλο για τις ευκαιρίες που πρέπει να δίνονται στα νέα παιδιά.

Ξεκίνησες από τις ακαδημίες της Λαμίας μέχρι την μετάβαση σου στον Ατρόμητο. Πόσο δύσκολος ήταν ο δρόμος μέχρι τα ντεμπούτο σου στην Superleague; «Ο δρόμος είχε πολλές δυσκολίες. Χρειάστηκε πολύ δουλειά αλλά και επιμονή. Κάτι που επίσης εφαρμόζω για να γίνομαι ολοένα και καλύτερος. Το μυστικό είναι η δουλειά, η συγκέντρωση και ο στόχος. Όταν είσαι προσηλωμένος σε κάτι που αγαπάς τότε θα τα καταφέρεις».

Ο Ατρόμητος δίνει ευκαιρίες σε νέα παιδιά. Ποια η γνώμη σου? «Πρέπει να δίνονται ευκαιρίες σε νέα παιδιά. Δεν είναι λίγες οι φορές που παιδιά που προέρχονται από τις ακαδημίες διαπρέπουν και ξεχωρίζουν σε μεγάλες ομάδες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό».

Ο αδελφός σου, ο Βασίλης πήρε μεταγραφή για το καμπιονάτο και την Ουντινέζε. Ποιες οι πρώτες του εντυπώσεις; «Είναι κατενθουσιασμένος. Πραγματικά οι υποδομές που έχει η ομάδα είναι μακράν καλύτερες από εδώ. Εγώ πάντως πιστεύω πως οι υποδομές στην Ελλάδα έχουν αναβαθμιστεί. Σίγουρα θέλουμε πολύ δρόμο ακόμη για να φτάσουμε για παράδειγμα αυτές του καμπιονάτο αλλά υπάρχει σημαντική πρόοδος τα τελευταία χρόνια. Μου έκανε εντύπωση πως έχουν ακόμη και κλειστό γήπεδο για προπόνηση στο οποίο ρυθμίζεται ακόμη και η θερμοκρασία του. Χαίρομαι πάρα πολύ για τον αδερφό μου και πιστεύω πως θα καταφέρει να διακριθεί».