Θανάσης Δημόπουλος: “ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΣΤΟΝ ΠΑΟ”

0
1180

Μετά το ανεπιτυχές αποτέλεσμα με αντίπαλο την Ξάνθη στη Λεωφόρο και την απρόσμενη ήττα με 1-2 κανένας δεν είχε διάθεση για λόγια. Το minifootballnews.gr παρακολούθησε τον αγώνα και βρήκε μετά το τέλος αυτού, τον παλαίμαχο άσο του Τριφυλλιού, Θανάση Δημόπουλο, ο οποίος είναι και φίλα προσκείμενος στον ΠΑΟ και νυν προπονητής του Πανελευσινιακού.
Ο προπονητής της ομάδας από την Ελευσίνα, την οποία ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας σε φιλικό αγώνα αναφέρθηκε για την ήττα του ΠΑΟ από την ακριτική ομάδα μέσα στη Λεωφόρο και το ότι ούτε στην αρχική ενδεκάδα αλλά ούτε στις αλλαγές χρησιμοποιήθηκε Έλληνας παίκτης.
Ο κ. Θανάσης Δημόπουλος μίλησε για το κακό ποιοτικά παιχνίδι που διεξήχθη και για την απρόσμενη ήττα του Τριφυλλιού.

vigia_533_355Ο παλαίμαχος άσος υποστήριξε: « Σήμερα έγινε ένα πολύ κακό ποιοτικά παιχνίδι. Και οι δυο ομάδες δεν έπαιξαν ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε ποτέ μέσα στον αγώνα. Δεν δημιούργησε πολλές φάσεις και από την απέναντι πλευρά η Ξάνθη στάθηκε πολύ καλά αμυντικά, περιμένοντας τον Παναθηναϊκό και με τα δύο γκολ που πέτυχε από μακρινή απόσταση, στα οποία φέρνει μεγάλο μερίδιο ευθύνης και ο Στιλ για τις κακές του αντιδράσεις, κατάφερε να πάρει τη νίκη μέσα στη Λεωφόρο».
Στη συνέχεια ρωτήσαμε τον προπονητή του Πανελευσινιακού για το γεγονός ότι κανένας Έλληνας δεν έπαιξε στην αρχική ενδεκάδα του Τριφυλλιού , αλλά ούτε και στις αλλαγές που έκανε ο κ. Στραματσιόνι έβαλε κάποιον Έλληνα ποδοσφαιριστή.
Ο κ. Δημόπουλος μας απάντησε λέγοντας τα εξής: « Δεν μου αρέσει που ο Παναθηναϊκός δεν στηρίζεται καθόλου σε Έλληνες παίκτες. Η ομάδα δεν έχει το ελληνικό στοιχείο που διέθετε κάποτε. Είναι κακό για τον σύλλογο να μην παίζει ούτε ένας Έλληνας στη βασική ενδεκάδα. Αυτό που έγινε σήμερα ήταν λυπηρό για εμένα. Βέβαια όλες τις αποφάσεις για το ποιος θα παίζει τις παίρνει ο προπονητής (ο κ. Στραματσιόνι) και αυτός φτιάχνει την ενδεκάδα, αλλά το να μην υπάρχει ούτε ένας Έλληνας σήμερα είναι τραγικό. Έτσι χαλάει η ελληνική ταυτότητα του Παναθηναϊκού».
Τέλος τον ρωτήσαμε για το ότι δεν έχει παίζει κανένα παιδί από τις ακαδημίες του ΠΑΟ στην πρώτη ομάδα και ότι αυτά τα παιδιά που έχουν προωθηθεί στην ανδρική ομάδα δεν έχουν πάρει καθόλου ευκαιρίες από τον προπονητή.
Ο προπονητής της Ελευσίνας μας απάντησε ότι: « Στο φιλικό που παίξαμε με τον Παναθηναϊκό μέσα στην εβδομάδα ο κ. Στραματσιόνι δοκίμασε αρκετούς νεαρούς παίκτες λόγω και των απουσιών των διεθνών. Είδα δύο, τρεις πιτσιρικάδες που μου άρεσαν. Έδειξαν ότι έχουν ταλέντο και ότι αν τους δοθούν οι ευκαιρίες μπορούν να τις εκμεταλλευτούν.

Όμως μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό που έχει σαν στόχο το πρωτάθλημα είναι δύσκολο να βρεθεί χώρος και για τους νεαρούς παίκτες να αναδειχθούν, καθώς το σημαντικότερο είναι να παίρνει τις νίκες η ομάδα και να βρίσκεται κοντά στην κορυφή. Σε κάποια παιχνίδια όμως ο προπονητής θα μπορούσε να βάλει αυτά τα παιδιά να παίξουν, αν για παράδειγμα ο ΠΑΟ έχει καθαρίσει ένα παιχνίδι μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για λίγα λεπτά ώστε να πάρουν εμπειρίες. Όπως απάντησα και στην προηγούμενη ερώτησή σας τις αποφάσεις για το ποιος θα παίζει τις παίρνει αποκλειστικά ο προπονητής του ΠΑΟ.

Ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να αφήσει ανεκμετάλλευτες τις ακαδημίες του γιατί όπως όλοι ξέρουμε μέσα από τις ακαδημίες φτιάχνονται οι ομάδες. Μην ξεχνάμε ότι οι ακαδημίες του Παναθηναϊκού ακόμα και σήμερα είναι οι καλύτερες στην Ελλάδα και μία από τις πιο δυνατές στην Ευρώπη. Γι’ αυτό οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού πρέπει να δώσουν βάση στην παραγωγή παικτών από την ακαδημία του συλλόγου».

 

Βασίλης Μουγγοπέτρος