“Θέλουμε πάντα να πρωταγωνιστούμε!”

0
1054

Για τους στόχους της Αθήνα ’90 τη φετινή σεζόν, η οποία έχει ξεκινήσει νωρίς για την ομάδα των Βορείων Προαστίων με τις υποχρεώσεις της στο Uefa Futsal Cup, αλλά και για το διαφαινόμενο ναυάγιο της συμφωνίας με τον Ολυμπιακό, μίλησαν τόσο ο πρόεδρος του σωματείου, Θοδωρής Ντάρλας, όσο και το χρόνιο μέλος της ομάδας και ένας εκ των αρχηγών της, Γιώργος Κριτσιώπης.

“Εμείς επιθυμούσαμε οι μεγάλες ομάδες να εισέλθουν στο χώρο του εγχώριου futsal. Η βαρύτητα των ονομάτων αυτών των συλλόγων θα βοηθούσε το άθλημα να κάνει σπουδαία βήματα προόδου στη χώρα μας. Με την τωρινή κατάσταση το προϊόν δεν μπορεί να διαφημιστεί κατάλληλα και μοιραία το επίπεδο μένει στάσιμο”, δήλωσε αρχικά στο minifootballnews ο κ. Ντάρλας.

Για το τι συνέβη και τελικά δεν προχώρησε η συμφωνία με τον Ολυμπιακό, ο πρόεδρος της Αθήνα ’90 τόνισε:

“Προσπάθησα για κάποιο “άνοιγμα” και σε άλλες ΠΑΕ, όπως στον Παναθηναϊκό και στον ΠΑΟΚ, για να μπορέσει να αναβαθμιστεί το πρωτάθλημά μας. Ο Ολυμπιακός ενδιαφέρθηκε πραγματικά με την προοπτική του να ασχοληθεί με το futsal και το σύλλογό μας, όμως οι υπόλοιπες ομάδες δεν ήθελαν να μπουν τέτοια ονόματα στο χώρο και έτσι οι συζητήσεις δεν προχώρησαν σε τελικό στάδιο”.

Ωστόσο η ΑΕΚ φαίνεται πως θα ανεβάσει τον πήχη από φέτος και σχετικά με την εξέλιξη αυτή ο κ. Ντάρλας σημείωσε: 

“Είναι θετικό το γεγονός ότι μπήκε πιο δυναμικά στο χώρο ένα τέτοιος σύλλογος. Όμως καταλαβαίνετε ότι θα έχουμε να κάνουμε ουσιαστικά με μία Ανώνυμη Εταιρία και εμείς, όπως και οι άλλοι, ως ερασιτεχνικά σωματεία, δεν θα είναι τόσο εύκολο να ανταπεξέλθουμε επί ίσοις όροις”.

Ο Γιώργος Κριτσιώπης από την πλευρά του, που αποτελεί γέννημα-θρέμμα της Αθήνα ’90, αφού προέρχεται από την Ακαδημία του συλλόγου τον οποίο και υπηρετεί εδώ και 15 χρόνια, σχετικά με το επίπεδο που περιμένει να έχει το νέο πρωτάθλημα τόνισε:

“Η πορεία και η εξειδίκευση του συλλόγου μας όλα αυτά τα χρόνια στο χώρο του futsal,  αποδεικνύει ότι εμείς επιθυμούμε το άθλημα στη χώρα μας να πάει μπροστά. Μια μεγάλη ΠΑΕ, όπως είναι η ΑΕΚ, μπήκε πιο αποφασιστικά στο futsal και μακάρι αυτό να είναι το έναυσμα για μια προσπάθεια αναβάθμισης του αθλήματος. Ευελπιστούμε ότι και οι εμπειρίες μας από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια θα δείξουν και αυτές το δρόμο προς τις άλλες ομάδες για να πάνε ένα βήμα παραπάνω”.

Σχετικά με τις ανακατατάξεις στο ρόστερ της ομάδας ο εκ των αρχηγών της Αθήνα ’90 δήλωσε: 

“Παρά τις πολλές αποχωρήσεις θα έλεγα πως ένα βασικός κορμός έχει παραμείνει στην ομάδα. Διαθέτουμε ένα νέο σύνολο που θα πορευτεί με το ίδιο σκεπτικό των προηγούμενων χρόνων και με την ίδια φιλοσοφία. Φέτος έχουν προωθηθεί και νέα παιδιά, όπως για παράδειγμα ο τερματοφύλακάς μας, ο Μάκης Μιχαλίτσης, που προέρχεται από την Ακαδημία μας”.

Τέλος αναφορικά με τους στόχους της Αθήνα ’90 σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο Γιώργος Κριτσιώπης συμπλήρωσε: 

“Η Αθήνα ’90 στοχεύει πάντα στην κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος. Από εκεί και πέρα σίγουρα θέλουμε να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στις εγχώριες, όσο και στις διεθνείς διοργανώσεις και νομίζω ότι τα αποτελέσματά μας το επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο”.

 

Λουκάς Κιοκτσόγλου