Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ 11ΑΔΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ

0
213

Το φημισμένο αγγλικό περιοδικό World Soccer ζήτησε από δημοσιογράφους σε κάθε γωνιά του πλανήτη να επιλέξουν την ενδεκάδα που θεωρούν ως κορυφαία όλων των εποχών (σε σύστημα 4-4-2) και τα αποτελέσματα ήταν άκρως εντυπωσιακά.

Συνολικά, 102 ποδοσφαιριστές επιλέχτηκαν από τουλάχιστον έναν δημοσιογράφο στη λίστα με τους κορυφαίους, με τις Βραζιλία και Ιταλία να έχουν την μεγαλύτερη “εκπροσώπηση” με 17 παίκτες και τη Γερμανία να ακολουθεί με 13.

Σύμφωνα λοιπόν με τις προτιμήσεις των συντακτών που πήραν μέρος στην ψηφοφορία του World Soccer, η κορυφαία ενδεκάδα (που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους) αποτελείται από τους:

Τερματοφύλακας: Γιασίν (30 ψήφοι)

Δεξί μπακ: Καφού (24 ψήφοι)

Κεντρικός αμυντικός: Μπόμπι Μουρ (24 ψήφοι)

Κεντρικός αμυντικός: Φραντς Μπεκενμπάουερ (68 ψήφοι)

Αριστερό μπακ: Πάολο Μαλντίνι (48 ψήφοι)

Μέσος: Ζινεντίν Ζιντάν (27 ψήφοι)

Μέσος: Αλφρέδο Ντι Στέφανο (26 ψήφοι)

Μέσος: Γιόχαν Κρόιφ (60 ψήφοι)

Μέσος: Ντιέγκο Μαραντόνα (66 ψήφοι)

Επιθετικός: Πελέ (63 ψήφοι)

Επιθετικός: Λιονέλ Μέσι (46 ψήφοι)

Υπενθυμίζεται πως πριν από έξι χρόνια το ίδιο περιοδικό είχε διεξάγει ψηφοφορία με το ερώτημα “ποια θεωρείται την κορυφαία ομάδα (είτε σε εθνικό είτε σε συλλογικό επίπεδο) όλων των εποχών.

Την πρώτη θέση είχε καταλάβει η Εθνική Βραζιλίας του 1970, δεύτερη ήταν η Ουγγαρία του 1953, τρίτη η Ολλανδία του 1974 και τέταρτη (πρώτη σε συλλογικό επίπεδο) η Μίλαν της σεζόν 1988-89.

Ιδιαίτερη αναφορά στην ενδεκάδα του World Soccer έκανε η επίσημη ιστοσελίδα της Μπαρτσελόνα, ανεβάζοντας μάλιστα το σχετικό θέμα με φωτογραφία-κολάζ από τους Κρόιφ, Μαραντόνα και Μέσι με τη μπλαουγκράνα φανέλα