Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ

0
801

Πιστεύω ότι θα πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας και από τα λάθη του παρελθόντος να δώσουμε την ώθηση στο ποδόσφαιρό μας. Η εμπειρία και η ικανότητα των προπονητών θα παίξει τον πιο καθοριστικό ρόλο στην επιβίωση των ακαδημιών στο προσεχές μέλλον.

Καθώς  τα πράγματα με της νέες διατάξεις που θα ισχύσουν στο χώρο του ποδοσφαίρου και τον τρόπο που θα παίρνουν συμμετοχή οι ξένοι παίκτες, ανοίγουν διάπλατα  της πύλες στην αναπτύξη και την μορφοποίηση στις ακαδημίες.

Θέλω να πιστεύω ότι αυτό θα συμβάλει και στο άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας, για τα παιδιά που τελειώνουν τώρα την γυμναστική ακαδημία τα ΤΕΦΑΑ κλπ.

Επιτέλους  μας δίνεται η ευκαιρία στους ανθρώπους που δουλεύουμε γύρω από το ποδόσφαιρο να κάνουμε την εξυγίανση και να βγάλουμε ένα μοντέλο δουλειάς πάνω στις ακαδημίες  για το μέλλον του ελληνικού ποδόσφαιρου. Να το φτάσουμε ψηλά. Πως θα μπορούσε να γίνει αυτό; Μα είναι πολύ απλό, το δρόμο μας τον έδειξε η γερμανική ομοσπονδία.

Οι επίλεκτοι παίκτες που θα πηγαίνουν στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα (μεικτές – εθνικές) θα πρέπει κατά την γνώμη μου να δουλεύουν έξτρα με πρόσθετες προπονήσεις και να βελτιώνουν της ατέλειες που τυχόν θα έχουν σε πιο εξειδικευμένο επίπεδο.

Τι θέλω να πω με αυτά μου τα λόγια. Στις μεικτές και στης εθνικές ομάδες θα πρέπει να υπάρχουν περισσότεροι προπονητές με έναν επικεφαλή που θα ελέγχει όλο το πρόγραμμα και ο καθένας να δουλεύει το δικό του κομμάτι.

Το μοντέλο πάντως υπάρχει και καιρός είναι οι υπεύθυνοι του ποδοσφαίρου να ξυπνήσουν.

 

Τάκης Τριανταφύλλου

Coach – UEFA