Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΩΓΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ «ΤΡΟΦΟΣ»

0
707

Με την υποστήριξη της Εθνικής Ομάδας ανακοινώθηκε η εκστρατεία «Τροφός» για την ενημέρωση σχετικά με τη σημασία της διατροφής στην πρόληψη κι αντιμετώπιση του καρκίνου, την οποία διοργανώνει ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η εκστρατεία αυτή επιχειρεί να δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις και κατευθύνσεις σε ό,τι αφορά τη σωστή επιλογή τροφών σε κάθε στάδιο αντιμετώπισης της ασθένειας, από την πρόληψη έως τη θεραπεία και την αποθεραπεία (περισσότερες πληροφορίες στη δ/νση trophos.gr).

Στην εκδήλωση ανακοίνωσης της εκστρατείας «Τροφός», εκ μέρους της Εθνικής Ομάδας μίλησε ο Τεχνικός Διευθυντής Τάκης Φύσσας, ο οποίος επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Θέλω να σας συγχαρώ για τη δράση σας και για να σας μεταφέρω ότι στην ΕΠΟ και στην Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου νιώθουμε ότι έχουμε ένα προνόμιο υποστηρίζοντας το έργο που επιτελεί ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι Αθηνών. Εγώ και όλη η Εθνική Ομάδα βρισκόμαστε στο πλευρό σας. Γνωρίζοντας ότι οι αντιξοότητες στη ζωή είναι αυτές που δημιουργούν ανθρώπους, εσείς είστε ανάμεσα σ’ αυτά τα δημιουργήματα».

Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης η Πρόεδρος του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι. Ζωή Γραμματόγλου, η αντιπρόεδρος του ΕΟΦ Μαρία Σκουρολιάκου, το μέλος του ΔΣ του Κ.Ε.Φ.Ι. και υπεύθυνη για τον σχεδιασμό του προγράμματος Μυρτώ Σκοτίδα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Διατροφικής Ιατρικής Δ. Τσουκαλάς, ο ογκολόγος-παθολόγος Ι. Γκιουλμπασάνης, και η διαιτολόγος- διατροφολόγος Δ. Γιαννακούλια.

 

Πηγή: epo.gr