ΕΡΙΚΑ ΤΙΜΡΑΚ: Η ΠΟΛΥΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

0
412

Η 22χρονη Έρικα Τίμρακ, που εντάχθηκε τον περασμένο Σεμπτέμβριο στο δυναμικό της Μπάγερν Μονάχου ως δανεική, είναι μία εκ των πολλά υποσχόμενων παικτριών της Μπουντεσλίγκα.

Η νεαρή μέσος, κατάφερε και ξεχώρισε στο ποδοσφαιρικό κόσμο μέσω της συμμετοχής της στην ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών του Πανεπιστημίου Φλόριντα όπου φοιτούσε. Η πρώτη της χρονιά ως μέλος της φοιτητικής ομάδας, το 2009, συνδυάστηκε με το καλύτερο τρόπο. Συμμετείχε ενεργά και στους 20 αγώνες που αναμετρήθηκε η ομάδα της σημειώνοντας εντυπωσιακά στατιστικά και βραβεύτηκε ως η τοπ παίκτρια της χρονιάς.

Η ταλαντούχα διεθνής συνέχισε την εξαιρετική της πορεία στα ακαδημαϊκά γήπεδα μέχρι το 2012 που αποφοίτησε. Πέραν των πολλών καταξιώσεων που δέχτηκε ως η καλύτερη παίκτρια στη θέση όπου αγωνίζεται και MVP της σεζόν, κέρδισε και μια θέση -τη 16η συγκεκριμένα- στην κατάταξη με στις καλύτερες 100 παίκτριες του θεσμού για το 2012.

Την αμέσως επόμενη χρονιά, όταν αγωνιζόταν με τα χρώματα της Κάνσας Σίτι, ανακοινώθηκε ως η καλύτερη παίκτρια του μήνα. Η Έρικα διακρίθηκε και σε επίπεδο εθνικών ομάδων και αγωνίζεται με το εθνόσημο των Η.Π.Α. μέχρι και σήμερα.

 

Άντρια Καφά