Γιώργος Πλίτσης: “Θέτουμε τις βάσεις των μελλοντικών πρωταγωνιστών!”

0
914

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας Γιώργος Πλίτσης, που κατά το παρελθόν υπερασπίστηκε τις εστίες ομάδων όπως η Λάρισα, ο Ολυμπιακός και ο Ηρακλής, μίλησε στο minifootballnews.gr για την ομώνυμη ακαδημία του και το έργο που γίνεται στη Λάρισα.

Αρχικά αναφέρθηκε στο πώς αποφάσισε να ασχοληθεί με τις υποδομές στο ποδόσφαιρο:

-Μετά το τέλος της καριέρας μου και τη χρόνια παρουσία μου στα γήπεδα, αποφάσισα να δώσω έμφαση στις αναπτυξιακές ηλικίες και έβαλα στόχο να πετύχω σε αυτό τον τομέα. Στην ακαδημία μου επιθυμούμε να διδάξουμε στα νέα παιδιά το ορθολογικό ποδόσφαιρο, να τους αναπτύξουμε την ηθική και εν συνεχεία να θέσουμε τις βάσεις ώστε να πρωταγωνιστήσουν μελλοντικά και σε επαγγελματικό επίπεδο.

-Ξεκινήσαμε το 2000 και αυτή τη στιγμή απασχολούμε περίπου 140 παιδιά (6 έως 16 ετών) στα τμήματα των υποδομών μας, ενώ υπάρχει και η αντρική ομάδα από την οποία οι νέοι μας έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους απέναντι σε μεγαλύτερες ηλικίες. Προσπαθούμε να τους παρέχουμε όλα τα εφόδια ώστε αργότερα να αγωνιστούν σε υψηλότερες κατηγορίες.

“Οι εγκαταστάσεις που έχουμε στη διάθεσή μας υπερκαλύπτουν τα “θέλω” μας και δεν νομίζω ότι υπάρχουν αντίστοιχες στη Λάρισα.  Διαθέτουμε 18 στρέμματα αγωνιστικού χώρου. Είμαστε πλήρεις σε αυτό το σκέλος.”

Για τη σημασία που δίνεται στη θέση “1”, μιας και ο ίδιος αγωνιζόταν ως τερματοφύλακας, τόνισε:

-Υπάρχει ξεχωριστό τμήμα για τους νεαρούς μας “πορτιέρο” και εξειδικευμένος προπονητής τερματοφυλάκων που συνεργάζεται μαζί μου. Αποτελεί ιδιαίτερη επιτυχία για εμάς, το γεγονός πως πολλά παιδιά που τώρα βρίσκονται σε ομάδες Γ’ αλλά και Α’ Εθνικής επέλεξαν την ακαδημία μας για να αναδειχθούν.

Σε ποια στοιχεία δίνετε βαρύτητα, ώστε να είναι αυτά που πρωτίστως θα εξελιχθούν σε ένα νέο παίκτη;

-To παν στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι η ταχύτητα. Ταχύτητα σκέψης και εκτέλεσης. Από εκεί και πέρα χρειάζεται πολύς χρόνος, αλλά και κόπος από πλευράς μας, για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά ενός εκκολαπτόμενου ποδοσφαιριστή.

Για τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των προσπαθειών του σημείωσε:

-Ήδη από το χρονικό πλαίσιο που έχουμε θέσει, έχουν προωθηθεί τέσσερα παιδιά που αγωνιζόνται σε ομάδες Κ20 και είναι ένα βήμα πριν να γίνουν επαγγελματίες. Θεωρώ πως το αποτέλεσμα αυτό είναι αρκετά ικανοποιητικό, με δεδομένο το σχετικά μικρό αριθμό παικτών που απασχολούμε.

“Βασικός σκοπός της ακαδημίας μας είναι να δίνει χαρά στα παιδιά, να κοινωνικοποιούνται και να περνούν την ώρα τους ευχάριστα μέσα από τις δραστηριότητες που γίνονται εδώ. Από όποια γωνιά της Λάρισας και αν έρχονται, εμείς θέλουμε να αισθάνονται πάντα ευχάριστα και με τη βοήθεια του ευ αγωνίζεσθαι, όσα το αξίζουν, να φτάσουν όσο πιο ψηλά γίνεται.”

Τέλος, ο κ. Πλίτσης ένιωσε την ανάγκη να ευχαριστήσει τις υπόλοιπες ομάδες της Β’ κατηγορίας (εκεί όπου συμμετέχει το αντρικό τμήμα), για την άψογη συμπεριφορά τους απέναντι στους νέους ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιεί, ηλικίας 14 έως 16 ετών, που αν και αντίπαλοι δείχνουν την πρέπουσα αντιμετώπιση σε ανθρώπους που κάνουν μόλις τα πρώτα τους βήματα στον αθλητισμό.

 

Λουκάς Κιοκτσόγλου