ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: «ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ»

0
611

To minifootballnews.gr βρέθηκε στο ΟΑΚΑ όπου και συνομίλησε με αρκετούς παίκτες από το παιχνίδι της Καλλονής με τον Παναθηναϊκό.

Ένας από αυτούς ήταν και ο Γιώργος Χωριανόπουλος. Ο 34χρoνος ακραίος αμυντικός της ομάδας της Μυτιλήνης μας μίλησε για την δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του συλλόγου αλλά και για την επαγγελματική του σταδιοδρομία μετά το ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά:

Πιστεύεις πως υπάρχει ανάπτυξη στις ακαδημίες της Καλλονής;

«Με την παρουσία της ομάδας στην Σουπερλίγκα έχει στηθεί ένα δίκτυο ακαδημιών που ξεκινά από τις μικρές ηλικίες και φτάνει μέχρι και την Κ 20 η οποία κάνει και μια παρά πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα Νέων. Υπάρχουν στελεχωμένοι και καταρτισμένοι άνθρωποι, με καθημερινή δουλειά και μόχθο. Είμαι γνώστης της προσπάθειας που γίνεται γιατί συχνά πυκνά παίζουμε με την Κ 20 πολλά  παιχνίδια. Πολλοί ποδοσφαιριστές έχουν ανέβει ήδη στην πρώτη ομάδα και θεωρώ πως θα ανέβουν και άλλοι το επόμενο χρονικό διάστημα. Γίνεται συγκροτημένη προσπάθεια και νομίζω πως η ομάδα δεν είναι μόνο αυτό που φαίνεται στο γήπεδο, η αντρική ομάδα, άλλα υπάρχει από πίσω ένα φυτώριο που θεωρώ πως τα επόμενα χρόνια καλώς εχόντων των πραγμάτων θα φανεί».

Μιλάτε με τους νέους παίκτες; Τους δίνετε συμβουλές;

«Σχεδόν μια φορά την εβδομάδα παίζουμε φιλικό. Παρά πολλά παιδιά κάνουν προπόνηση με την πρώτη ομάδα και υπάρχει άμεση συνεργασία σε όλα τα τμήματα. Η έμπειρα κάποιων παικτών φαίνεται χρήσιμη στα νεαρά παιδιά».

Τι ξεχωρίζει έναν παίκτη για να εξελιχτεί από ταλέντο σε βασικό παίκτη για μια ομάδα;

«Πιστεύω πως πέρα από ταλέντο μεγάλη σημασία παίζει και η προσωπικότητα που δείχνει μέσα στο γήπεδο. Η συγκρότηση του χαρακτήρα και γενικά να μπορεί μέσα στο γήπεδο το ταλέντο του να το μετουσιώσει σε προσπάθεια, σε κάλο για την ομάδα του».

Οι μελλοντικές σου φιλοδοξίες μετά το ποδόσφαιρο έχουν να κάνουν με το ποδόσφαιρο από άλλο πόστο;

«Αυτήν την στιγμή είμαι ποδοσφαιριστής, δεν έχω σκεφτεί το αύριο είναι η αλήθεια. Πιστεύω όμως στον χώρο του ποδόσφαιρου θα συνεχίσω».

 

Βλάσσης Νούσης