ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΤΟΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: “ΒΑΣΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ”

0
483

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ακαδημίες της Μάχης Μαραθώνα, μίλησε ο κ. Γιώργος Σιτοκωνσταντίνου, ο οποίος ασχολείται 10 χρόνια με τις υποδομές της ομάδας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο minifootballnews.gr:

Ποια είναι τα προβλήματα των ακαδημιών της Μάχης;

«Τα προβλήματα είναι αυτά που έχουν και όλες οι ομάδες. Το βασικό πρόβλημα για εμάς είναι το γήπεδο, το οποίο βρίσκεται σε πολύ κακήκατάσταση. Είναι με φυσικό χλοοτάπητα τον οποίο δεν θέλουμε, γιατί δεν γίνεται η συντήρηση που χρειάζεται, δεν έχει τηφύλαξη που πρέπει επομένως θα προτιμούσαμε να μας τον έκαναν πλαστικό ώστε τα παιδιά να μπορούν να παίζουν άνετα».

Υπάρχουν οι εγκαταστάσεις για να δημιουργηθούν δύο γήπεδα; Ένα με φυσικό και ένα με τεχνητό χλοοτάπητα;

«Δυστυχώς υποφέρουμε και από άλλες εγκαταστάσεις. Δηλαδή αποδυτήρια, περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου κλπ. Εκεί

έχουμε σοβαρά προβλήματα. Να φανταστείτε όταν βρέχει τα παιδιά δεν μπορούν να παίξου».

Πως πιστεύετε ότι μπορούν να λυθούν αυτά τα προβλήματα;

«Αυτά μόνο οι δημοτικές αρχές μπορούν να τα λύσουν. Προς το παρόν έχουν εγκριθεί τα κονδύλια για την αλλαγή του γηπέδου σε συνθετικό χλοοτάπητα άλλα συγκεκριμένες ενέργειες δεν έχουν γίνει ακόμα».

Αυτή τη στιγμή πόσα παιδιά έχει η ακαδημία;

«Η ακαδημία έχει 120 παιδιά σε όλα τα τμήματα των υποδομών. Είμαστε πλήρεις, άλλα ένα ακόμα πρόβλημα που έχουμε είναι η προσέλευση γονιών. Δηλαδή δεν μας υποστηρίζουν ούτε εμάς ούτε τα παιδιά».

Τι πιστεύετε ότι μπορεί να φταίει γι’ αυτό;

«Δεν ξέρω. Με έναν γονιό που συναντήθηκα και του είπα χαριτολογώντας γιατί δεν έρχονται μου απάντησε «αφού είσαι εσύ εκεί, γιατί να έρθουμε κι εμείς;». Όμως τα παιδιά έχουν διαφορετικό κίνητρο αν είναι ο γονιός εκεί να τους βλέπει, παίζουν διαφορετικά και αποδίδουν καλύτερα».

Ποιες είναι οι επόμενες σκέψεις για τη Μάχη Μαραθώνα;

«Οι αρχικές σκέψεις ήταν να στελεχωθεί το αντρικό

τμήμα από παιδιά της ακαδημίας. Πιστεύω ότι μαζί με τη συμπαράσταση του διοικητικού συμβουλίου αυτό το έχουμε πετύχει σε ένα ποσοστό 80%. Εγώ θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος αν το 100% των παιδιών της αντρικής ομάδας στελεχωθεί από τις ακαδημίες».

Ποιος είναι υπεύθυνος των υποδομών σε προπονητικό επίπεδο;

«Έχουμε τρεις προπονητές, τον Αντρέα Κουβαρά που είναι και στην αντρική ομάδα, τον Γιάννη Ζαγάρη ο οποίος έχει δύο τμήματα υποδομών και τον Αχιλλέα Μασούρα ο οποίος έχει άλλα δύο τμήματα υποδομών. Είναι και οι τρεις διπλωματίες προπονητές και ο κ. Μασούρας μάλιστα είναι και πτυχιούχος της γυμναστικής ακαδημίας με ειδίκευση στο ποδόσφαιρο».

Η Μάχη έχει βγάλει κανένα ποδοσφαιριστή που να έχει παίξει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να έχει κάνει καριέρα;

«Έχει βγάλει ναι. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Δημήτρη Μίχα ενός ποδοσφαιριστή που είναι ακόμα εν ενεργεία και τον έχουμε και στην πρώτη ομάδα. Έχει πάει σε πολλές επαγγελματικές ομάδες, όπως την Κέρκυρα και την Δόξα Βύρωνα όταν ήταν στη Β’ Εθνική».

Το σήμα της Μάχης είναι ο Μιλτιάδης και τα χρώματα είναι το κίτρινο και το μαύρο τα παραδοσιακά χρώματα από την ίδρυσή της.

 

Γιώργος Κοτζιάς