ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ: «ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΩ»

0
549

Ο Γιάννης Πολυχρονάκης, ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα σε ηλικία 8 ετών στον Άτταλο Νέας Φιλαδέλφειας.

Το καλοκαίρι του 2004 και σε ηλικία 11 ετών, ξεκινά την ποδοσφαιρική του καριέρα στην ακαδημία του Ολυμπιακού, που θα παραμείνει και θα αγωνιστεί για εννέα χρόνια. Ο επόμενος σταθμός της καριέρας του θα είναι η Στουτγκάρδη για ένα χρόνο, καθώς στην συνέχεια θα δοθεί δανεικός για 6 μήνες  στην θυγατρική της ομάδα. Αυτή την στιγμή παίζει στον Φωκικό Άμφισσας που βρίσκεται στην κατηγορία της Football-league. Επίσης έχει αγωνιστεί με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος στους παίδες και στους νέους. O Γιάννης Πολυχρονάκης γεννήθηκε στις 15/3/1993, είναι κεντρικός αμυντικός, και αμυντικός μέσος. Aς πάμε όμως παρακάτω… να δούμε τι δήλωσε στην συνέντευξη που παραχώρησε στο minifootballnews.gr.

«Ένα παιδί στην Ελλάδα, δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερες εγκαταστάσεις και συνθήκες από αυτές του Ολυμπιακού για να δουλέψει και να γίνει ένας αξιόλογος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού, αποκόμισα τεράστιες εμπειρίες από διεθνή τουρνουά, και  από το πρωτάθλημα, καθώς αντιμετώπισα αξιόλογους αντιπάλους, επίσης τι καλύτερο; Να δουλεύεις με καταξιωμένους προπονητές όπως για παράδειγμα τον Αλέκο Αλεξανδρή, τον Γιάννη Χριστόπουλο, τον Μπάμπη Ζελενίτσα και τον Δημήτρη Τερεζόπουλο. Το αρνητικό των ακαδημιών του Ολυμπιακού, είναι πως ένα νέο παιδί δεν μπορεί εύκολα να μεταπηδήσει από τις ακαδημίες στην πρώτη ομάδα, διότι ο Ολυμπιακός ψάχνει για έτοιμους παίκτες από το εξωτερικό με αποτέλεσμα να μην επενδύει στα δικά του παιδιά.

 Οι διαφορές των ακαδημιών της Ελλάδας και τις Γερμανίας είναι πάρα πολύ μεγάλες, καθώς ακόμα και ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών στην Γερμανία έχουν καλύτερες εγκαταστάσεις από ομάδες της Superleague. Επίσης οι Γερμανοί μεταδίδουν στα παιδία πως το ποδόσφαιρο πρέπει να το βλέπουν σαν μια ευχαρίστηση και έναν τρόπο διασκέδασης, και σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να πιέζουν και να αγχώνουν τα παιδιά. Οι ακαδημίες στην Γερμανία σαν φιλοσοφία έχουν πως πρέπει να δουλεύουν αρκετά στο κομμάτι της τακτικής, και της φυσικής κατάστασης.

Στην Γερμανία όταν ήμουν, διαπίστωσα πώς ο Έλληνας ποδοσφαιριστής δεν υστερεί σε ταλέντο από έναν παίκτη του εξωτερικού, αλλά οι διαφορές που υπάρχουν είναι πως οι παίκτες του εξωτερικού είναι καλύτερα δουλεμένοι και έχουν σωστές ποδοσφαιρικές βάσεις από μικρή ηλικία.

Για έναν ποδοσφαιριστή είναι τιμή να φοράει την φανέλα με το εθνόσημο, προσωπικά με την φανέλα της Εθνικής ομάδας κατάφερα να συλλέξω εμπειρίες από μεγάλες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ειδικότερα στο Ευρωπαϊκό κύπελλο που συμμετείχα με την Κ-17 στο Λιχτενστάιν που βγήκαμε 7οι. Στην εθνική ομάδα είχα την τύχη να έχω πολύ καλούς προπονητές, όπως για παράδειγμα τον Λεωνίδα Βόκολο, και τον Θοδωρή Παχατουρίδη.

Ο Φωκικός για εμένα αυτή την στιγμή, αποτελεί ένα σκαλοπάτι για την καριέρα μου, διότι η Football-league είναι ένα μεγάλο σχολείο. Οι προσωπικοί μου στόχοι είναι να δουλέψω όσο πιο σκληρά γίνεται, και να αγωνιστώ κάποια μέρα στην super-league και γιατί όχι και σε έναν μεγάλο σύλλογο του εξωτερικού.

Πριν από έναν  αγώνα αυτά που έχω στο μυαλό μου είναι πως πρέπει αρχικά  να είμαι συγκεντρωμένος, και στην συνέχεια να δώσω το 100 τοις 100, όταν πατάω το χορτάρι και αρχίσει το παιχνίδι, αυτό που σκέφτομαι εκείνη την στιγμή είναι πως θα κερδίσω και θα είμαι ο καλύτερος παίκτης του αγώνα.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος είναι το πρότυπο μου από Έλληνες ποδοσφαιριστές, γιατί διακρίνεται σε μεγάλη ομάδα του εξωτερικού, από ξένους ο David Luiz διότι διαθέτει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και είναι μαχητικός.

Πριν από κάθε παιχνίδι αυτό που με χαλαρώνει είναι να ακούω μουσική, συγκεκριμένα τώρα τελευταία ακούω πολύ συχνά το Νοt-Afraid του EMINEM».

 

Θάνος Καπενής