ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ: «ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΑΛΕΝΤΟ»

0
709

Για την σημασία που πρέπει να δώσουν οι μεγάλες ομάδες στα νέα παιδιά αλλά και για την πολύ οργανωμένη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του Απόλλωνα, μίλησε αποκλειστικά στο minifootballnews.gr ο υπεύθυνος ακαδημιών της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» Γιάννης Θεοχαρίδης.

Ο παλαίμαχος άσος της ομάδας της Ριζούπολης βρέθηκε στο Νέο Ηράκλειο, στο πλαίσιο του Christmas Soccer Challenge, που παρά τις αντίξοες συνθήκες, σημείωσε τεράστια επιτυχία καθώς ήταν η μοναδική αθλητική εκδήλωση σε όλη την Αττική που διεξήχθη κάτω από συνεχή νεροποντή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Θεοχαρίδη:

Υπάρχει ελληνικό ταλέντο;

«Υπάρχει αλλά δύσκολα μπορείς να το πάρεις, να το δουλέψεις και να το εξελίξεις γιατί οι ομάδες που πρωταγωνιστούν αυτή την στιγμή στην Ελλάδα δυστυχώς ψάχνουν να βρουν έτοιμους παίκτες από την αγορά. Το θέμα είναι όμως πως με την εξέλιξη που παρουσιάζεται τώρα, είναι θέμα χρόνου η επιστροφή στο ελληνικό ταλέντο.»

Τί προσφέρει ο Απόλλωνας στα νέα παιδιά;

«Τους δίνει καλές συνθήκες εργασίας και τα δουλεύει σε σωστό περιβάλλον καθώς έχουν την τύχη να προπονούνται στο γήπεδο της Ριζούπολης, ένα γήπεδο με πολύ καλό φυσικό χλοοτάπητα και να εργάζονται με καλούς και αξιόλογους προπονητές. Αν μη τι άλλο επειδή η ομάδα του Απόλλωνα πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και έχει σαν στόχο να επιστρέψει εκεί που ανήκει, έχει μείνει λίγο πίσω στο θέμα της οργάνωσης των ακαδημιών. Βέβαια από την ομάδα Νέων που δημιουργήθηκε φέτος έχουν ανέβει σχεδόν όλα τα παιδιά από τις ακαδημίες της ομάδας και οι υποδομές είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο».

Πιστεύετε πως πρέπει να δίνονται περισσότερες ευκαιρίες γενικά στα νέα παιδιά στην Ελλάδα;

«Είτε το πιστεύω είτε όχι, όπως είπα και πριν είναι θέμα χρόνου να γυρίσουν όλες οι ομάδες σε αυτά».

Υπάρχει περίπτωση να δοκιμάσετε κάποιο παιδί από την συγκεκριμένη διοργάνωση;

«Από το γκρουπ της ηλικίας του εφηβικού, νομίζω πως είναι κάποια παιδιά που αξίζουν μία ευκαιρία».

Τέλος, ο κ. Θεοχαρίδης δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια στην διοργάνωση καθώς τον χαροποίησε ιδιαίτερα που έγινε με κύριο σκοπό να βοηθήσει τα μικρά παιδιά.

 

Αντώνης  Διβόλης