Γιάννης Ζιάβας: “Περήφανος για την ομάδα και τους παίκτες μου”

0
826

Ο προπονητής της Αθήνα ’90 σε εκτενέστατες δηλώσεις του, μίλησε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν σε αυτήν, την ακόμη μία, πολύ μεγάλη επιτυχία για το σωματείο. Δεν παρέλειψε επίσης να δώσει τα συγχαρητήριά του στην πρώην ομάδα του, Ολυμπιάδα, τονίζοντας ιδιαίτερα τα βήματα προόδου που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια. 

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του:

“Η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος αποτελεί πάντοτε μια μεγάλη επιτυχία για μια ομάδα (έστω κι αν αυτή είναι η ΑΘΗΝΑ 90 των 12 συνεχόμενων προηγούμενων τίτλων) καθώς είναι το επιστέγασμα των προσπαθειών και των κόπων μιας ολόκληρης της χρονιάς.

Κατά γενική ομολογία ήταν και μια απολύτως δίκαιη κατάληξη καθώς η ομάδα μου ήταν καλύτερη στα 4 από τα 5 παιχνίδια των τελικών ενώ δε στα 2 τελευταία ματς και παρότι παίζαμε με την πλάτη στον τοίχο, ήμασταν συντριπτικά καλύτεροι κάνοντας 2 καθαρές νίκες τόσο σε σκορ όσο κυρίως στην κυρίαρχη αγωνιστική εικόνα που παρουσιάσαμε.

Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια σε ολόκληρο τον οργανισμό της ΑΘΗΝΑ 90 (Διοίκηση, Τεχνικό Τιμ και κυρίως στους παίκτες) γιατί παρά την αρνητική κατάληξη του 3ου Τελικού στον οποίο σε ένα δικό μας παιχνίδι κάναμε δώρο στον αντίπαλο την επικράτηση (νίκη η οποία τον έφερνε μια ανάσα από τον τίτλο), μείναμε ψύχραιμοι και με εμπιστοσύνη στις δυνατότητες μας και κυρίως δεν αποπροσανατολιστήκαμε με εξωγενείς παράγοντες που πιθανόν να θεωρήσαμε ότι επηρέασαν κάποιο από τα μέχρι τότε αποτελέσματα (πχ Διαιτησία).”

Για να συνεχίσει λέγοντας:

“Επιλέξαμε να επικεντρωθούμε στο διάβασμα των χαμένων αγώνων, στον εντοπισμό των δικών μας λαθών και στη βελτίωση τους μέσα από την δουλειά, καθώς και στη τακτική αναπροσαρμογή μας πάνω στα διαμορφωμένα ατού και μειονεκτήματα του αντιπάλου. Το πλάνο αποδείχθηκε σωστό και το αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η καθαρή μας επικράτηση στους τελευταίους 2 αγώνες και η κατάκτηση του τίτλου.

Είμαι περήφανος για την ομάδα μου και τους παίκτες μου γιατί κόντρα στην πίεση των τελευταίων εβδομάδων έδειξαν τα ψυχικά τους αποθέματα και τον χαρακτήρα τους. Η επόμενη μέρα μας βρίσκει ταπεινούς και συγκεντρωμένους στον επόμενο στόχο που είναι ο ημιτελικός του Κυπέλου και η διεκδίκηση του νταμπλ.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στον άξιο αντίπαλο, την πρώην ομάδα μου την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ, γιατί με τον ενθουσιασμό και την μαχητικότητα της μας ξάφνιασε στα πρώτα παιχνίδια και μας έβαλε δύσκολα στην πορεία μας για τον τίτλο. Αυτό όμως αποδείχθηκε ένα χρήσιμο μάθημα για εμάς γιατί μας βοήθησε να επαναπροσδιορίσουμε και τα δικά μας κίνητρα και ενθουσιασμό ενώ ταυτόχρονα και ο δυσκολότερος αγωνιστικός πήχης αντίστασης που προέβαλε μας ανάγκασε να δουλέψουμε περισσότερο και τελικά να εξελιχθούμε περισσότερο από τους αντιπάλους μας μέσα από την σειρά των τελικών και στο 5ο παιχνίδι να είμαστε ξεκάθαρα μια καλύτερη ομάδα από ότι ξεκινήσαμε.

Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ μεγαλώνει και εξελίσσεται σταθερά τα τελευταία 5-6 χρόνια, όπου με τους 3 Τελικούς Κυπέλλου και φέτος τον Τελικό Πρωταθλήματος νομίζω πως έχει δικαιωματικά πια κερδίσει την θέση στην δυάδα των μεγαλύτερων ομάδων. Είμαι σίγουρος πως είναι μονόδρομος στα επόμενα χρόνια να φθάσει και σε άλλες επιτυχίες σαν την κατάκτηση του Κυπέλλου που πανηγυρίσαμε μαζί το 2014.”