Αυλαία των soccer schools στην ΔΙΑΝΑ Ηλιούπολης

0
924

Ο Α.Ο. ΔΙΑΝΑ Αγίας Μαρινας Ηλιουπολης, επιμένει να στηρίζεται στην εξέλιξη των ταλέντων και των προπονητών του, με βάση την ευρωπαϊκή παιδεία και επιμόρφωση.

Προ ημερών, διοργάνωσε ένα soccer school, στις εγκαταστάσεις της ομάδας στο δεύτερο Δημοτικό γήπεδο της πόλης, όπου φιλοξένησε δύο προπονητές από τη Γερμανία, με τεράστια εμπειρία και εξειδίκευση στην ανίχνευση ταλέντων.
Αυτοί ήταν ο Γκέραρντ Γκρίγκερ και ο Γιώργος Μεταξαράκης.

Ο Γκέραρντ Γκρίγκερ,  είναι διακεκριμένος προπονητής των υποδομών και σκάουτερ της πρώην πρωταθλήτριας γερμανίας Στουτγάρδης Είναι κάτοχος του διπλώματος ΟΥΕΦΑ A’, ενώ ήταν ο προπονητής κορυφαίων παικτών, όπως ο Σάμι Κεντίρα (Γιουβέντους) και ο Τίμο Βέρνερ (Λειψία). Ήταν επίσης ο μέντορας και προπονητής του τερματοφύλακα του Παναθηναικού, Οδυσσέα Βλαχοδήμου στην Γερμανία.

Ο Γιώργος Μεταξαράκης, είναι τεχνικός διευθυντής του θυγατρικού συλλόγου της Στουτγάρδης με την επωνυμία MTV,  ενώ είναι κάτοχος του διπλώματος ΟΥΕΦΑ A’.

Οι δύο προπονητές ήρθαν και συνεργάστηκαν με τα παιδιά της ακαδημίας της ΔΙΑΝΑ πολλές φορές, είχαν αλλεπάλληλα σεμινάρια με τους προπονητές με στόχο την επιμόρφωσή τους και προσέφεραν ειδικό σεμινάριο για τους γονείς.

Ο Γκέραρντ Γκρίγκερ, αναφέρθηκε στα ταλέντα της ΔΙΑΝΑ και στην βοήθεια που πρέπει να δοθεί για την εξέλιξή τους: «Μου άρεσε πολύ η 4ήμερη αυτή διοργάνωση και έχω θετικές εντυπώσεις από αυτά που είδα στην ακαδημία της ΔΙΑΝΑ. Βέβαια για μένα ήταν κάτι το διαφορετικό, γιατί ασχολούμαι περισσότερο με τα ταλέντα των επαγγελματικών ομάδων. Διαπίστωσα ότι υπάρχουν καλοί παίκτες, όμως χρειάζονται αρκετή δουλειά».  

 

O Γιώργος Μεταξαράκης από την πλευρά του, υποστήριξε μετά το πέρας της διοργάνωσης: «Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια για την οργάνωση της ΔΙΑΝΑ. Περάσαμε φανταστικά. Από τη φιλοξενία μέχρι και τις προπονήσεις, όλα ήταν τέλεια. Είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτομαι την ακαδημία και θα ήθελα να δηλώσω πως θα βρίσκομαι στο πλευρό της ΔΙΑΝΑ κάθε φορά που με χρειάζεται. Άλλωστε «δεσμεύτηκα» να δώσω ένα προπονητικό πλάνο ακαδημίας, για την νέα σεζόν».

Σχετικά με το επίπεδο των προπονητών της ακαδημίας τόνισε: «Είναι αρκετά καλό. Υπάρχουν άνθρωποι με γνώσεις και πολύ καλό χαρακτήρα, οι οποίοι μας εντυπωσίασαν».