ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΑΡΓΟΥΣ- ΤΡΟΦΟΔΟΤΩΝΤΑΣ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

0
671

Στο Άργος εδρεύουν τα τμήματα υποδομών του τοπικού Αριστέα, ο οποίος ιδρύθηκε το 1999 και αυτή τη στιγμή απασχολεί περίπου 200 παιδιά τα οποία είναι χωρισμένα με βάση την ηλικία τους ανά δύο έτη.  

Τα παιδιά που βρίσκονται στην ακαδημία του Αριστέα Άργους προπονούνται σε καθημερινή βάση σε τέσσερα συνολικά γήπεδα, δύο 5Χ5, ένα 8Χ8 και ένα 11Χ11, υπό την επίβλεψη του υπεύθυνου των υποδομών, κύριου Καλτάκη, και υπό τις οδηγίες του Απόστολου Κατσά, ενός εκ των προπονητών της ακαδημίας, ο οποίο μίλησε αποκλειστικά στο minifootballbnews.gr.

Να σημειωθεί το γεγονός ότι φέτος το παμπαιδικό και το παιδικό τμήμα κατέκτησαν το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Αργολίδας, μάλιστα το παιδικό τμήμα για 5η συνεχόμενη χρονιά. Συνακόλουθα, αυτό το Σαββατοκύριακο το τμήμα τζούνιορ αγωνίζεται στο φάιναλ-4 για το πρωτάθλημα της κατηγορίας του.

Η ακαδημία του Αριστέα Άργους αποτελεί πηγή ποδοσφαιριστών για μεγάλους συλλόγους της χώρας μας όπως είναι ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο Αστέρας Τρίπολης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι περιπτώσεις των Παναγιώτη Γκρόσιου, ο οποίος είναι γεννηθείς το 1997 και αγωνίζεται στην ομάδα Κ20 του Αστέρα Τρίπολης και συγχρόνως αποτελεί μέλος της Εθνικής ομάδας Παίδων, Γιώργου Κόλια, ο οποίος άνηκε για τρία χρόνια στα τμήματα υποδομών του Παναθηναϊκού και αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στην πρώτη ομάδα του Παναργειακού, Γιάννη Παιδάκη, ο οποίος είναι γεννηθείς το 1994 και αγωνίζεται στην ομάδα Κ20 του Ολυμπιακού, και Αναστάσιου Γιαννόπουλου, ο οποίος επίσης είναι γεννημένος το 1994 και αγωνίζεται στην ομάδα νέων του Ολυμπιακού.

Οι παραπάνω περιπτώσεις δεν είναι οι μοναδικοί παίκτες που έχει προωθήσει η ακαδημία του Αρίστεα Άργους. Η νοοτροπία των ιθυνόντων του συλλόγου είναι να προωθεί όλους τους ποδοσφαιριστές άνω των 15 ετών σε μεγαλύτερους συλλόγους. Αυτός άλλωστε είναι και ο στόχος της ακαδημίας. Η σωστή εκμάθηση του ποδοσφαίρου έτσι ώστε να βγουν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο αθλητές με τα απαραίτητα προσόντα…

Νικόλας Παναγιώτης